Radost po střele hlavou mu však zkazil výtečným zákrokem brankář Jiří Pavlenka. „Určitě to šlo trefit ještě líp. Škoda, měli jsme na vítězství. Body jsme spíš ztratili," litoval třiatřicetiletý stoper.

Brňané ubránili Milana Baroše a ostatní hráče Baníku. Schuster se navíc mohl stát i hrdinou zápasu. V 67. minutě si naskočil na centr Donneila Moukanzy a nebezpečně obloučkem hlavičkoval na zadní tyč.

„Šel jsem do vápna s tím, že mě balon mě může najít. Bohužel moje hlavička nezapadla do branky," popsal situaci lídr obrany, který si mohl připsat teprve šestou ligovou branku v kariéře.

Na stadion v Srbské ulici přišla dobrá návštěva, víc jak šest tisíc diváků však branku nevidělo. „Oba týmy se snažily hlavně důsledně bránit. Branka nepadla, ale mrzí mě to. Měli jsme na tři body," říkal Schuster.

„Nasazení bylo o sto procent lepší než proti Dukle. Teď bojujeme, nevypustíme žádný souboj. Vzadu musíme hrát na nulu a pokusit se vpředu něco vymyslet," dodal zaručený recept k úspěchu.

Schuster sváděl celý zápas těžké souboje s renomovaným hráčem. Baroš strávil na hřišti 81 minut a neprosadil se. „Je kvalitní útočník. Dnes dostal míň balonů, než je zvyklý. Dobře jsme ho pokryli a otrávili mu hru," chválil obrannou spolupráci. „Pořád je rychlý. Když dostane míč za beky, je nepříjemný," ocenil Baroše brněnský odchovanec.

Daleko ke spokojenosti měli v pátek večer i ostravští fotbalisté, což potvrdil i brankář Jiří Pavlenka. „Mrzí nás, že jsme nedokázali navázat na výkon proti Spartě. Dneska to byl spíše boj, než krásný fotbal. My jsme navíc hodně kazili přihrávky, prostě to z naší strany nebylo ono," uvedl Pavlenka, který nakonec zisk bodu bral.

„Před zápasem jsme mysleli na tři body, ale už kvůli průběhu utkání a předvedené hře, bod brát musíme," dodal Pavlenka, který věří, že v dalším kole, kdy na Bazaly přijede Liberec, podá jeho celek výrazně lepší výkon.