Moc radosti zatím vlastním fanouškům na jaře neudělali. Fotbalisté Vítkovic po dlouhé přestávce nezachytili úvod odvet v MSFL a ze čtyř zápasů vydolovali jen tři body za remízy s Kroměříží, ve Velkém Meziříčí a s Mohelnicí.

A tým se nezvedl ani po trenérské rošádě, kdy na místa Tomáše Pohorelliho a Oldřicha Jakubka nastoupil Roman West. Pod jeho vedením Vítkovice podlehly Vyškovu 0:3 a klesly na třetí místo tabulky třetiligové soutěže.

„Ve Vyškově jsme vůbec nezachytili úvod utkání. Tři chyby během patnácti minut v obranné fázi dokázali domácí ihned dvěma góly potrestat," uvedl Roman West, trenér MFK Vítkovice.

Dvoubrankové manko chtěly po pauze Vítkovice začít umazávat, jenže k tomu by potřebovaly dát nějaké branky. „Předpokládali jsme, a ono se to i vyplnilo, že Vyškov bude bránit ve druhé půli z hlubokého bloku a bude se snažit výsledek pohlídat. My jsme je museli postupným útokem otevírat a chtěli jsme se gólem znovu vrátit do zápasu. Soupeř by po případné naší trefě mohl znervóznět, my bychom žili až do konce a hrálo by se alespoň o něco," poznamenal trenér Vítkovic.

Velká šance přišla v 57. minutě, kdy Roman Bystrý obešel i brankáře, ale míč mu nakonec od nohy utekl a nic z toho nebylo. „A naopak, zhruba dvacet minut před koncem, jsme dostali gól přímo z rohového kopu. Od té chvíle logicky soupeř dominoval, na jeho straně byla velká psychická výhoda," doplnil Roman West.

„Musím ale říct, že Vyškov vyhrál zaslouženě. Zkrátka jsme udělali do 70. minuty čtyři individuální chyby a byli za ně potrestaní třemi góly," zdůraznil nový trenér na vítkovické lavičce a pokračoval: „Jestli chceme být do budoucna úspěšní, nemůžeme si takové chyby v obraně dovolit. Z toho se teď musíme poučit především."

Romanu Westovi v týmu nejvíce chybí jiskra. „Chtěli bychom hrát více aktivní fotbal, dostávat svého soupeře pod tlak, nutit ho k chybám a ty se snažit využít. Je potřeba rovněž zlepšit soubojové chování. Tam se láme chleba, zda budeme útočit, nebo se budeme muset bránit. K tomu všemu je nezbytně nutná lepší kondiční připravenost. Proto jsme například začali trénovat každý den v týdnu a věnujeme se více kromě jiného i silové přípravě," řekl rozhodným hlasem.

Faktem je, že do utkání ve Vyškově nenastoupili někteří klíčoví hráči. „Nemůžeme se vymlouvat na to, že chyběl Metelka nebo Coufal, že nehraje Musiol nebo snad že na podzim hrál Mišinský. Samozřejmě, že třeba s duem Musiol a Mišinský odešlo hodně gólu i asistencí. Ale je to, jak to je. Dostali šanci další hráči z kádru, kteří by měli být hladoví, měli by chtít ukázat, že patří na hřiště, kde se budou rvát. Je to jejich šance hrát v sestavě za Vítkovice v MSFL a dobrým výkonem si ji chtít udržet."

Vítkovický A-tým podle všeho momentálně nečeká zrovna jednoduché období. „Na jaře jsme ze čtyř utkání nevyhráli ani jedno. Co si budeme nalhávat, zatím to nefunguje podle představ hráčů, trenérů, vedení ani fanoušků. Nálada není ideální, nicméně by se mohla postupně zlepšovat. V tréninku vypadají hráči dobře, jezdí nadoraz, chtějí pracovat, zlepšovat se. Tady vidím obrovský potenciál do budoucna. Potřebujeme ale také co nejdříve vyhrát, to by klukům ihned zvedlo sebevědomí, což je možná nyní ze všeho to nejdůležitější," dodal Roman West, trenér MFK Vítkovice.