Vedle obvyklých jmen (Olesz, Faksa, Laštůvka, Szturc, Šedivý, Klok, Ščotka, Matěj Stránský a další) se zápasu Šachtaru, byť v dresu soupeře, premiérově zúčastnil obránce ostravského Baníku David Lischka a také bek české reprezentace i anglického West Hamu a ludgeřovický rodák Vladimír Coufal.

Charitativní turnaj Čmeláček Cup v Polance nad Odrou, jehož se zúčastnili také fotbalisté a hokejisté Šachtar BO Ostrava.
OBRAZEM: Šachtar BO podpořil v Polance Čmeláčka, vzpomněli si i na talent Baníku

Akce přitáhla na útulný stadionek takřka tisíc diváků, společně se pak podařilo pro Ondráška nasbírat 256 907 korun. To je dosud nejvyšší částka za dobu existence Šachtaru.

Pro Šedivého a spol. šlo již o druhou akci v rámci tohoto léta. Jen o týden dříve pomáhali na turnaji Čmeláček Cup v Polance nad Odrou. V polovině července pak Šachtar zamíří ještě na Moravu, konkrétně do Prusinovic.

Hokejové a fotbalové osobnosti Šachtar BO Ostrava pomohly v Bohumíně malému Kubíkovi. Na snímku Jan Laštůvka.
Kapitán Baníku Laštůvka: Šachtar? Skvělá věc. Jsem tomu otevřený

„Tam se ještě uvidí, každopádně se pokusíme oslovit i místní kluky jako Tomáš Kundrátek, Petr Holík, nebo Martin Zaťovič. Záleží, zda se budou moci zúčastnit,“ nastínil již dříve hokejový útočník a jeden ze zakladatelů Šachtaru BO Ostrava Ondrej Šedivý.

„Poprvé máme tři akce, ale vše jede na podobné bázi, jako v minulých letech. Dobrovolné vstupné, dražba dresů, a je tu i další spolupráce. Je znát, že se rozrůstáme a je o to zájem,“ doplnil.