Šestadvacetiletý senegalský útočník podepsal ve středu v podvečer smlouvu na dva a půl roku v tureckém Hataysporu, který je se 36 body lídrem druhé ligy. Informaci přinesly oficiální stránky tureckého klubu.

„Bylo mi ctí hrát v barvách Baníku Ostrava. V klubu jsem strávil nezapomenutelné chvíle," napsal Diop na svůj oficiální instagramový účet bezprostředně po podpisu nového kontraktu.

„Chtěl bych za podporu poděkovat fanouškům Baníku, mým spoluhráčům, trenérskému štábu, vedení i všem dalším zaměstnancům. Byla radost s vámi všemi pracovat. Přeju vám všechno nejlepší," doplnil.

Vlevo Luboš Kozel, vpravo Dame Diop
Kouč Baníku Kozel o odchodu Diopa: Beru to jako kus za kus

S šesti góly nejlepší podzimní střelec Baníku přišel do Ostravy na konci roku 2017 ze Zlína. Celkem odehrál 62 ligových zápasů a vstřelil 15 branek. Podle informací Deníku by měl Baník inkasovat za uskutečněný transfer od tureckého klubu pět milionů korun.

Z utkání Vítkovic.
"Sestup si nepřipouštíme," řekl rázně šéf hokejových Vítkovic Aleš Pavlík

S odchodech Diopa nový trenér Baníku Luboš Kozel počítal. „Musíme se s tím vyrovnat. Beru to tak, že je to s návratem Ondry Šašinky, o kterého stojím, kus za kus,“ prohlásil Kozel po úterním přátelském zápase s Karvinou (1:1), do kterého už Diop nezasáhl.

Fotbalové derby Baník Ostrava (modré dresy) - MFK Karviná 1:1.
Baník s Karvinou smírně. Rundić ukázal při penaltě gesto fair-play

"V létě by mu u nás vypršela smlouva, takže pro klub je to finančně zajímavější, než kdyby odešel až po jejím skončení,“ dodal Luboš Kozel. Ten aktuálně připravuje mužstvo na sobotní dvojzápas s Pohronie (13) a s Žilinou (15). Oba se odehrají v TC Vista v Ostravě Zábřehu.