A povede je bývalý ligový fotbalista, odchovanec ostravského klubu a dosavadní trenér Petřkovic Ondřej Smetana, jemuž z pozice asistenta bude pomáhat brankář Antonín Buček.

„Přicházím do svého mateřského klubu. Pamatuji dobu, kdy byl tady vedle bazén a louka, vše bylo jiné. Musím říct, že tady nejsem jen kvůli trenérskému posunu, na Vítkovicích mi hodně záleží a chtěl bych být součástí jejich nového fungování. Beru to jako obrovskou příležitost. Uděláme vše, abychom se udrželi, ovšem hlavní prioritou je koncepční budování týmu jako takového," řekl pro klubový web Smetana.

Tomu, aby klub byl v současné situaci, ale předcházela dlouhá vyjednávání o jeho budoucnosti. Zdaleka však není všemu konec. „Jednání směrem k dalšímu směřování klubu dále probíhají a pravděpodobně se jeví varianta nové struktury akcionářů a personálních změn ve spolku, který zabezpečuje vítkovickou mládež,“ uvedl klub na svých stránkách s tím, že pomoci Vítkovicím má i Baník Ostrava, který do druhé nejvyšší soutěže pošle několik hráčů.

Lubomír Adler
Fotbalových Petřkovic se ujme trenér Adler

„Díky tomu dostanou příležitost většího vytížení na profesionální úrovni,“ doplnily Vítkovice, které finalizují i plán přípravných utkání. První odehrají v sobotu od 12 hodin v tréninkovém centru Vista v Ostravě proti Frýdku-Místku.

Plán přípravy:
Sobota 25. ledna (12 hodin): s Frýdkem-Místkem (TC Vista)
Sobota 1. února (12 hodin): s Liptovským Mikulášem (TC Vista)
Sobota 8. února (10 hodin): se Žilinou B (TC Vista)
Sobota 15. února (11 hodin): v Dubnici
Sobota 22. února: soupeř i čas bude upřesněn
Sobota 29. února (10.15 hodin): v Uničově

Aktuální kádr:
Brankáři: Josef Květon, Tomáš Netolička, Antonín Buček.

Obránci: Radim Plesník, Václav Cverna, Roman Holiš, Robert Russmann.

Záložníci: Martin Motyčka, Ondřej Chvěja, Dan Ožvolda, Jakub Bolf, Jakub Matoušek, Lukáš Kania, Jan Matěj, Lukáš Buchvaldek, Marek Šindler, Dominik Martišiak.

Útočníci: Vítek Vejr, Martin Macej.