Jednoduché to ale svěřenci Vlastimila Petržely neměli, byť si vytvořili více šancí. Už v sedmnácté minutě prohrávali, když si kanonýr Marián Kovařík našel centr Cverny z pravé strany a nedal brankáři Vaškovi šanci.

V dalších minutách se dvakrát zaskvěl vítkovický strážce branky Petr Kostolanský. Nejprve vychytal hlavičku Ožvoldy, o minutu později i Helešice. Až ve 34. minutě se po pohledné akci prosadil střídající slovenský záložník Karol Mondek a vyrovnal na 1:1.

Rozhodnutí přišlo krátce po pauze, když po brejku skóroval další Slovák v sestavě Baníku Lupták, na něhož navázal krásnou trefou Malý. V závěru pak mohly odpovědět ještě Vítkovice, ale Kraut Chmiela nepřekonal a Coufal hlavou nastřelil jen břevno.

Hlasy trenérů:
Vlastimil Petržela (Baník): „Zápas otočili mladí kluci z kádru. Já po dvaceti minutách věděl, že je tam musím dát. Třeba Malý hrál výborně, byl kreativní a blýskl se i nádhernou brankou."
Roman West (Vítkovice): „Začali jsme velmi dobře, pětadvacet minut se dařilo narušovat hru Baníku, nepustili ho do žádné šance a sami si dvě vypracovali. Z jedné jsme se prosadili. Pak ale nás Baník přehrával na krajích, my nestíhali a z toho vyšel gól. Navíc brankář nás dvakrát podržel. Ve druhé půli byl už Baník lepší a zaslouženě vyhrál. I když škoda šancí v závěru. Pro nás je ale tato konfrontace důležitá, protože si tak můžeme otestovat, kdo z hráčů na to, aby hrál druhou ligu, má a kdo ne. Mnoho tento zápas odkryl."(au, hek)

FC Baník Ostrava - MFK Vítkovice 3:1 (1:1)

Branky: 34. Mondek, 52. Lupták, 78. Malý - 17. Kovařík. Rozhodčí: Vojkovský - Galásek, Trigas. ŽK: Gregán (Vítkovice). Diváci: 2619.

Baník Ostrava: 1. poločas: Vašek - Lupták, Pokorný, Mešaninov (20. Honiš), Jakovlev - Sus (22. Mondek), Hlinka, Ožvolda, Helešic (58. Holzer) - Ondřej Šašinka (46. Konnsinbal), Mičola (71. Matěj). 2. poločas: Chmiel - Lupták, Pokorný, Honiš, Jakovlev - Mondek, Hlinka (80. Chvěja), Malý, Helešic (58. Holzer) - Konnsinbal (88. Jakub Šašinka), Mičola (71. Matěj). Trenér: Petržela.

Vítkovice: 1. poločas: Kostolanský – Cverna, Coufal, Mikula, Hlavsa – Ondraček, Vaněk, Demeter - Kovařík, Kraut, Jurča. 2. poločas: Matašovský - Cverna, Coufal, Mikula, Hlavsa - Vacek, Vaněk (70. Gregán), Hruzík, Demeter - Kovařík (65. Mišinský), Kraut. Trenér: West.