Cestu za pozoruhodným úspěchem na silně obsazeném turnaji v Hradci Králové začali čtrnáctiletí fotbalisté Akademie MFK Vítkovice už v pětičlenné základní skupině. V ní senzačně porazili Spartu 2:1, ale například také Zlín (1:0) a základní skupinu dokázali Vítkovičtí vyhrát. Postoupili do takzvané zlaté skupiny, v ní porazili silnou Sigmu Olomouc 1:0, Pardubice 1:0 a s Baníkem sehrál MFK Vítkovice nerozhodnou partii s výsledkem 1:1.

Druhá konfrontace s pražskou Spartou už skončila porážkou stejně jako duel se Slavií, což v konečném součtu znamenalo skvělé třetí místo. „Je to obrovský úspěch a odměna za poctivou práci,“ řekl trenér Vítězslav Mooc. „Obrovská pochvala pro náš tým, kluci si zahráli s top týmy a dokázali, že se mohou rovnat prakticky s kýmkoliv,“ řekl Mooc.

Stejně velké uznání si zaslouží také tým MFK Vítkovice U12. Stejně jako o dva roky starší žáci vítkovické akademie, také tým vedený trenérem Davidem Holišem na turnaji v Hradci Králové základní skupinu vyhrál. Ve zlaté skupině si pak vítkovická dvanáctka poradila se Spartou (2:0), porazit i Ústí nad Labem, což v konečném součtu v konkurenci nejlepších týmů v republice znamenalo výborné 5. místo.