Fanouškovské sdružení Baník Baníku, z.s., poukázalo ostravskému klubu finanční podporu ve výši 50 tisíc korun určenou mládeži.

Baníkovští fans se od svého klubu v těžkých časech neodvrátili. Naopak. Přestože se Ostravané po celou sezonu potýkali s bojem o záchranu a zejména na podzim nepodávali dobré výkony, těšil se Baník ze čtvrté nejvyšší návštěvnosti v sezoně. Na domácí duely chodilo v průměru 7889 diváků na utkání.

Kromě fandění se fanoušci rozhodli pomoci i finančně a věnovali mládeži Baníku padesát tisíc korun. „(…)Brzy přijde doba, kdy budeme nejlepší (nejen u nás) i na hřišti. Aby ta doba přišla co nejdříve, je potřeba našemu milovanému klubu pomáhat, kde se jen dá,“ glosovali svůj čin na svém webu členové fanouškovského spolku, jenž padesátitisícovou částku poukázal na konto Akademie FCB. Na stejné konto už dříve přispěl svým finančním darem ve výši půl milionu korun i Václav Brabec, majitel Baníku.

Ilustrační foto.
Fotbalové Heřmanice se radují. Ze třetího místa postupují do divize

„Velice si této pomoci ze strany fanoušků vážíme,“ uvedl Michal Bělák, výkonný ředitel FC Baník Ostrava. „Je to pro nás další důkaz toho, jak moc jsou fanoušci s naším klubem spjati a že takový vztah mezi fandy a klubem nemá v Česku obdoby,“ řekl Bělák. „Děkujeme fanouškům, jejich pomoc je pro nás zavazující,“ dodal výkonný ředitel Baníku.

Fotbal, příprava: Baník Ostrava - Ružomberok , 23. června 2018 v Bolaticích.
Baník na úvod přípravy porazil Ružomberok