S tím ambiciózní klub, který pomýšlel na místa ve vedoucí trojce, spokojen být v žádném případě nemůže. „V létě jsme nakoupili hráče, mohli jsme hrát okolo třetího čtvrtého místa, ale nakonec místy vlažným přístupem hráčů, který se odrazil na výsledcích, jsme až sedmí. Určitě máme na víc," uvedl Tarkota po závěrečném duelu první poloviny sezony v Klimkovicích, který Hošťálkovice minulý čtvrtek prohrály vysoko 1:5.

Rozdíl mezi suverénním lídrem soutěže a mužstvem ze středu tabulky byl přitom výrazný. „Co chcete hodnotit po výsledku 1:5? Nejsem spokojen, zvlášť proto, že mi nepřišel ani jeden gólman a chytat musel hráč. Nevím, co s tím mám dělat. Každopádně Klimkovice vyhrály zaslouženě," přiznal Tarkota.

„Klimkovice jsou jinde. Mají kluky běhavé, technicky zdatné, s fotbalovým myšlením, které hra prostě baví. A vedle kvality mají také kvantitu, již potřebujete, pokud si chcete udržet výkonnost po celý ročník. Mají z čeho brát. Teď jen záleží, zda to bude stačit na I.B třídu, pokud se do ní dostanou," dodal kouč.

Nenaplněná očekávání mrzí Tarkotu také proto, že začátek soutěže se týmu povedl. „To nás fotbal bavil, ale potom nám odešla forma a už jsme se pohybovali jen ve vlnách jednou jsme byli nahoře a podruhé zase dole. Vzpamatovat a zvednout jsme se dokázali až v závěru. Celkově podzim ale hodnotím jako podprůměrný," měl jasno Tarkota.

Je zřejmé, že na jaře budou v klubu od soutoku Odry a Opavy brát jen zlepšení. „Věřím, že nám pomůže zima, protože léto jsme kvůli nesmyslné délce a počtu zápasů při osmnácti mužstvech v minulé sezoně měli velmi krátké. Kluci byli vyčerpaní, takže jsme přípravu trochu ošidili a sešli se až dva nebo tři týdny před startem sezony. To nám také nepřidalo," připustil.

Na závěr Tarkota zkritizoval i kalendář, který včetně jarní předehrávky natáhl podzim až do poloviny listopadu. „Nad tím by se vedení svazu mělo zamyslet. Proč nehrát i pomocí vložených střed více v květnu či červnu? Je to lepší než se trápit v mrazivém počasí," zamyslel se.

„Přišlo by víc lidí, fotbal by je daleko víc bavil, udělala by se atmosféra. Prostě je to o něčem jiném. I hráči by to uvítali. Vždyť si vezměte, že předminulý týden si u nás klučina na tom terénu zlomil kotník a má zpřetrhané vazy. To by se v létě nestalo," zakončil Marcel Tarkota.

PODZIM HOŠŤÁLKOVIC V MĚSTSKÉM PŘEBORU

Muglinov - Hošťálkovice 2:4 (Orel 2 - Schvarz 2, Martinek, Vojtuš), Hošťálkovice - Pustkovec 3:0 (Chobot, Sýkora, Vaněk), Krásné Pole - Hošťálkovice 1:6 (Hampel - Zátopek 3, Martinek, Schvarz, Martykán), Hošťálkovice - Michálkovice 3:1 (Novák, Antonín, 85. Schvarz - 16. Spisar), Hrušov - Hošťálkovice 2:0 (Pecha 2), Hošťálkovice Hlubina B 6:2 (Schvarz 2, Baránek, Antonín, Cigan, Zátopek - Kupka, Procházka), Koblov - Hošťálkovice 1:0 (Masný), Třebovice - Hošťálkovice 2:2 (Pašník 2 - Antonín, Martinek), Hošťálkovice - Vřesina B 2:3 (Antonín 2 - Harabiš, Kropka, Smrčka), Rychvald - Hošťálkovice 4:2 (Vantuch, Kašpárek, Rozsíval, Matajsz - Martinek, Tsiligkaridis), Hošťálkovice - Polanka B 5:1 (Martinek 2, Antonín 2, Vojtuš - Kopťár), Hošťálkovice - Slovan 3:1 (Antonín 3 - Ciesarik), Hošťálkovice - Koblov 2:2 (Martinek 2 - Ondračka 2), Klimkovice - Hošťálkovice 5:1 (Švábík 3, Konečný, Ambros - Cigan).