Zkušený kouč Vlastimil Petržela bude počínaje 1. lednem roku 2016 novým trenérem našeho prvoligového mužstva. Dvaašedesátiletý Petržela se týmu ujme namísto Radomíra Korytáře, který Baník vedl během podzimní sezóny a zahájí s ním také v pondělí zimní přípravu. Po vyhodnocení všech sportovních aspektů souvisejících s budoucím směřováním nejen našeho áčka, ale celého klubu, jsme se rozhodli pro angažování zkušeného trenéra, kterému je vlastní práce s mladými hráči a jejich zabudovávání do vrcholového fotbalu.

Petržela během svojí bohaté trenérské kariéry působil v předních českých klubech a úspěšně si vedl mimo jiné také v ruském velkoklubu Zenit Petrohrad. Naposled byl trenérem v druholigové Vlašimi, kde pracoval s řadou perspektivních fotbalistů. Nyní přijal nabídku Baníku, jehož mladé mužstvo bude na jaře bojovat o naději na záchranu v lize, a to přesto, že výchozí pozice je po podzimním zisku pouhých čtyř bodů velmi náročná. „Už několikrát jsem jako trenér stavěl nové mužstvo z mladých hráčů. Taková vize mě láká i v případě Baníku, který tradičně sází na své odchovance," říká Petržela, který nové angažmá zahájí nejprve v roli pozorovatele.

Během úvodního třídenního bloku zimní přípravy, která začíná pondělním tréninkem na umělé trávě v Orlové, mužstvo ještě povede realizační tým trenéra Radomíra Korytáře. Nový trenér bude chtít v těchto dnech tým poznat a s každým jeho členem si osobně promluvit. Následně se rozhodne, jak by mělo vypadat složení hráčského kádru i realizačního týmu. Připomeňme ještě, že hned po Novém roce se zimní příprava rozběhne naplno. Baník již v sobotu 9. ledna čeká první přípravné utkání v rámci Tipsport ligy na hřišti Sigmy Olomouc (10:35).

Vlastimil Petržela trénoval pražská „S" i petrohradský ZenitVlastimil Petržela se narodil 20. července 1953 v Prostějově. Jeho hráčská kariéra na ligové úrovni začínala v roce 1974 ve Zbrojovce Brno, následně působil také v Sigmě Olomouc a RH Cheb, ale nejvýrazněji se prosadil ve Slavii Praha, kde v letech 1982 až 1985 jakožto útočník odehrál 75 utkání a vstřelil 22 branek (v lize celkem 116 utkání/36 branek). Po velmi vydařené sezóně 1981/1982 se zúčastnil MS 1982 ve Španělsku, kde si zahrál v základní skupině proti Kuvajtu.