Třináctý zápas v dresu Baníku korunoval důležitou brankou, která byla jeho vůbec první v kariéře. I proto byl Lukáš Droppa právem označen za jasnou hvězdu utkání na Bohemians, kde ostravský celek doslova vydřel teprve třetí výhru v sezoně. „Z branky mám obrovskou radost. Hlavně proto, že vezeme domů tři body. Byl to vlastně můj první ligový gól, předtím jsem se v Baníku trefil jen v poháru se Slováckem,“ uvedl po utkání dvaadvacetiletý záložník Baníku.

Míč se po rohovém kopu Fantiše a hlavičce Cverny dostal vcelku nečekaně k vám. Byla to náhoda?

Už před tou brankovou situací jsem tam měl dobrou možnost na zakončení, tak jsem si říkal, že musím do toho prostoru znovu naběhnout. Tentokrát se ke mně míč dostal a já ho uklidil snad z metru do sítě. Nebyl to moc krásný gól, ale o to důležitější.

Kromě toho jste to zkoušel i střelami z dálky.

Trenér to po mně vyžaduje, abych to během utkání zkoušel. Když jsem měl prostor, tak jsem to zkusil vystřelit. Na tom hrbolatém terénu, který v Edenu je, míč hodně skákal, takže se dalo brankáře zaskočit. Jednou ta střela taky byla vcelku povedená a Sňozík s ní měl problémy.

Jak moc důležitou výhru jste tady uhráli?

Pro nás má fakt cenu zlata. Po tom smolném domácím zápase s Jabloncem, kdy jsme o výhru přišli v nastavení, jsme museli naplno zabrat.

Jak moc psychicky náročné bylo, že týmy Olomouce i Budějovic o víkendu bodovaly a v tabulce vám odskočily?

My víme, v jaké jsme situaci. Už jsme si prostě další zaváhání nemohli dovolit. O to byl ten zápas složitější. A je nám jasné, že tady to je jen začátek. My už musíme body sbírat pravidelně a nedívat se ani na to, proti komu hrajeme. Pro nás je důležité, že v úvodních jarních zápasech jsme si dokázali, že můžeme bodovat proti jakémukoliv soupeři. Je přitom jedno, jestli hrajeme doma, nebo venku.

Byl to zápas hlavně o hlavě?

Asi jo. Já myslím, že nás ty okolnosti semkly. V závěru měli domácí asi největší šanci, ale my to ustáli. Žádnou souvislost bych v tom nehledal. Vždycky, když vedete o branku, tak takový moment přijde. My jsme rádi, že jsme udrželi těsný náskok. I to je ostatně velká vzpruha do dalších zápasů.

Obával jste se v závěru o výhru, nebo už věřil, že to dohrajete?

Bylo to nepříjemné. Škoda, že jsme neproměnili některý z brejků, který jsme tam měli. Šanci měli Venca Svěrkoš, Lukáš Magera, Davor Kukec a nakonec i Zdeněk Šenkeřík. Škoda, že nepřidali druhý gól.

Ten by znamenal, že byste měli s Bohemians lepší vzájemný zápas. Na to jste asi nemysleli.

Vůbec, my jsme rádi za tři body. Bylo vidět, jak moc tady chceme vyhrát. Venca Svěrkoš i Lukáš Magera se poctivě celý zápas vraceli do obrany a vepředu chyběli. Hráli jsme na doraz, tak to má být.

Už v sobotu vás čekají doma Budějovice…

My si teď cestou užijeme radost z výhry a zítra budeme myslet na další klíčový zápas. Zase půjde, jak se říká, o šest bodů. My ale i tuto výhru bereme s pokorou. Jsme si vědomi toho, že bodů potřebujeme k záchraně ještě hodně.

Budějovice získaly na jaře už pět bodů.

To mluví za vše. Mají vzadu dva vysoké a zkušené stopery, takže to bude zase hodně složité. Ale pokud budeme hrát stejně jako proti Jablonci, určitě šanci máme. Mají dobrý mančaft, ale my i doma musíme začít vítězit. Výhru musíme vybojovat.