Do sedmi hospod v Ostravě a jedné ve Vratimově vyrazí dnes odpoledne všech šestnáct fotbalistů Baníku Ostrava. Zúčastní se taktických porady s týmy fanoušků a štamgastů, kteří budou reprezentovat své hospody v sobotu na Turnaji snů na Bazalech. A jak už to při podobných akcích bývá, určitě se hráči postaví i za pípy a všem štamgastům pivo natočí.

Šanci setkat se s hráči a pobavit se s nimi o fotbale a Baníku budou mít všichni fanoušci, kteří do vybraných hospod dorazí. Turnaj snů proběhne tuto sobotu a pořádá ho FC Baník Ostrava společně s Radegastem, oficiálním pivem klubu.

Nejlepší hráč turnaje navíc získá unikátní cenu, nastoupí ve večerním zápase Baníku proti MŠK Žilina. Samozřejmě v dresu Baníku. „Když se stal Radegast partnerem Baníku, slíbili jsme, že se zaměříme zejména na aktivity pro fanoušky. Jsem přesvědčen, že každý příznivec Baníku sní o tom, zahrát si na Bazalech. To se řadě z nich v sobotu splní a ti, kteří se do týmů svých hospod nedostali, jistě přijdou v sobotu kamarády podpořit," řekl marketingový manažer Radegastu Karel Kraus.

Před tím ale čeká fanoušky setkání s hráči přímo v jejich hospodě. Do každé z těch, jejichž týmy se utkají v Turnaji snů, dorazí vždy dva hráči Baníku, kteří budou plnit funkci kapitána a asistenta týmu. Návštěvníci hospod tak budou mít příležitost probrat s hráči u piva vše, co se točí kolem fotbalu a baníkovského týmu. „Chlapům poradím, ať do toho dají srdce a hrají jako tým. Konkrétní taktika je samozřejmě tajná, abychom nenahrávali soupeřům," řekl s úsměvem Michal Frydrych, který je kapitánem týmu z pivnice Assen v Ostravě-Zábřehu.

Turnaj snů vypukne na Bazalech v sobotu ve 13 hodin. V 16.30 hodin pak má výkop zápas Baníku proti MŠK Žilina. Na něj zcela jistě nikdy nezapomene nejlepší hráč Turnaje snů. Ten totiž zasáhne přímo do děje zápasu v dresu Baníku Ostrava. (au, pr)