Byli blízko, ale nedotáhli to. Pohárová cesta fotbalistů Petřkovic, která se táhla už z minulé sezony, skončila po porážce 1:2 v předkole Poháru FAČR na celku Dolního Benešova.

Přitom byli to právě Ostravané, kdo se trefou Matěje Gomoly dostali hned na začátku duelu do vedení. A i v dalším průběhu byli lepší, ale o kladný výsledek je připravily vlastní chyby.

V úmorném vedru drželi svěřenci Filipa Smékala stav 1:0 až do 76. minuty, kdy se po špatném vyběhnutí brankáře Jana Otoupalíka prosadil Žižka. A za dalších sedm minut neuhlídali obránci na zadní tyči hlavičkujícího Moravce.

„Co k tomu říct? Mrzí mě to, protože jsme po laciných brankách přišli o vedení," pokrčil rameny trenér Filip Smékal. „Byl to spíše remízový zápas. Benešov sice ve druhé půli měl převahu a gól byl jejím vyústěním, ale vyložené šance neměli. Je škoda, že si soupeř nemusel vytvořit žádnou superšanci, aby vyhrál," dodal.

„Na jedné straně nás mrzí, že nebudeme mít možnost si zahrát (s Rýmařovem) o zápas s Baníkem, ale zase jsme na začátku přípravy a první týden byl pro hráče opravdu náročný. Je tak možné, že po přestávce už neměli síly," poznamenal Filip Smékal.

„Poslední dva týdny po našem postupu jsme už moc netrénovali, pak byla tři týdny pauza a to vše je poznat. Člověk asi fotbal nezapomene, ale kondici musíte nabrat," doplnil trenér Petřkovic, v jejichž dresu se poprvé představil Radim Baránek, který přišel z Kravař. „Ukázal se v dobrém světle," řekl Smékal.

A co mu ukázalo pohárové klání se soupeřem, s nímž se utkají na podzim ještě v rámci divize, o možnostech ostravského týmu v nové soutěži?

„Bude to náročnější, protože zde mají hráči větší kvalitu, než v krajském přeboru. To ale neznamená, že bychom nemohli uspět," myslí si na závěr Filip Smékal, jehož tým nastoupí už dnes k přátelskému zápasu v Polance. Začíná se v 18 hodin.

FC Odra Petřkovice - MSA Dolní Benešov 1:2 (1:0).
Branky: 4. Gomola - 76. Žižka, 83. Moravec. Rozhodčí: Duda - Černoevič, Mankovecký. Diváci: 200.
Petřkovice: Otoupalík - Polášek, Gomola, Staněk, Vyležík - Darda, Cesnek (75. Holiš), Baránek, Burián (60. Fojtík), Václavík (85. Čepura) - Maceček. Trenéři: Filip Smékal a Roman Hulva.