Skvělá zpráva pro fotbalové fanoušky z regionu přišla z Karviné. Čtyřiatřicetiletý bývalý reprezentační gólman Jan Laštůvka se nakonec dohodl s nováčkem nejvyšší soutěže Karvinou na roční spolupráci a stal se tak další posilou kádru trenéra Jozefa Webera.

„Ono k tomu v zásadě všechno směřovalo. S Karvinou jsem byl domluvený už delší dobu na tom, že když mi to nevyjde v zahraničí, které jsem preferoval, sedneme si a dohodneme se, za jakých podmínek bych mohl Karviné pomoci," informoval Laštůvka.

Karviné dal přednost, přestože měl na stole ještě nějaké nabídky. „Nebylo to ale nic konkrétního a popravdě – už jsem chtěl mít i klid na to, abych se soustředil na fotbal. Neustálé vyřizování věcí ohledně hledání dalšího angažmá, když už se stejně nový ročník fotbalových soutěží 
v Evropě brzy rozběhne, to vám na klidu nepřidá," vysvětloval Laštůvka s dodatkem, že definitivně zahraniční štaci ve své kariéře ještě neodpískal.

„Tak to určitě ne, ambice mám pořád, proto jsem rád, že mi i Karviná vyšla vstříc v tom směru, že když se něco naskytne v zimě, nebudou mi bránit v případném odchodu. Byla to férová jednání," vrátil se k námluvám s ligovým nováčkem mistr ligy s Baníkem.

Více čtěte v pátečním vydání Deníku.