Pro klubový web posledního celku ligové tabulky se rozpovídal o svých plánech a také o tom, jak by podle něj měl Baník Ostrava fungovat. "Není prostor pro větší mediální prezentaci, první dny jsou ale o řešení řady aktuálních úkolů. Těm se snažím věnovat potřebný čas," prozradil Václav Brabec s tím, že chce během tohoto a následujícího týdne plně soustředit na vyřešení alespoň nejzákladnějších záležitostí, které souvisejí s chodem klubu.

Jedním z nich je i odblokování přestupů směrem do klubu. "To znamená hlavně vyřešit kauzu Žižkov, která se táhne už několik let a opakovaně přináší komplikace. V posledních dnech jsme však udělali také další kroky směrem k finálnímu složení realizačního týmu trenéra Vlastimily Petržely," popsal Václav Brabec.

V něm by kromě asistenta Aleše Křečka měl působit i trenér brankářů Juraj Šimurka. "Věřím, že se povedlo dát dohromady tým fotbalových odborníků, kteří budou ti praví pro sestavení nového perspektivního mužstva Baníku z vlastních odchovanců. To je do budoucna jediná možná cesta," dodal.

Právě k novému majiteli se upínají naděje fanoušků, kteří byli v otevřené válce vůči vedení pod minulým vlastníkem Petrem Šafarčíkem. Všichni věří, že dokáže Baník vrátit tam, kde patří. "Jsem si ale vědom toho, že nás čeká spousta práce a že je zde co budovat. Pocházím z Ostravy, Baníku, který je jednou z nejslavnějších značek celého regionu, fandím, a proto mu chci pomoci," uvedl Brabec na oficiálních stránkách Baníku.

"Fanoušci tedy mohou čekat snahu okamžitě uchopit řízení klubu tak, abych rychle zajistil jeho standardní fungování na sportovním i provozním poli. Chci Baník opět vrátit tam, kam historicky patří, tedy do pozice ambiciózního účastníka první ligy. Až čas ukáže, zda se to povede za rok, dva či za delší dobu," doplnil s tím, že je nutné tvrdou prací narovnat vztahy s fanoušky, bývalými hráči, městem Ostravou, obchodními partnery, sponzory i Fotbalovou asociací.

Potvrdil, že k nedávno získaným 95% akcií získal ve středu i zbylých pět. Znamená to, že Brabcova společnost Pro Fotbal Property získala sto procent akcií Baníku. "V nejbližších dnech pak proběhne valná hromada klubu, na které dojde ke změně představenstva a dozorčí rady," zakončil nový majitel Baníku Ostrava Václav Brabec.