„Určitě od nás dostane pusy pro štěstí. Je to pro něj velký den, na který se moc těšil," říká manželka Jana Jankulovská.

I ona potvrdila, že nejkrásnější dárek mu dali už předem fanoušci, kteří v předprodeji skoupili takřka sedmnáct tisíc vstupenek. A potvrdili, jak moc si jednoho z nejslavnějších odchovanců Baníku Ostrava váží. „Právě kvůli nim jsem do pořádání benefice šel, ale tohle jsem ani ve snu nečekal. Na vyprodaných Bazalech jsem nikdy nehrál. Těším se na chorály i tu úžasnou atmosféru, kterou tady fanoušci umí vytvořit," uvedl Jankulovski, který v roce 2007 vyhrál s AC Milán Ligu mistrů.

Příznivci ale nejsou natěšení jen na něj. Do Ostravy totiž dorazí například bývalý italský reprezentant Gennaro Gattuso, Pavel Nedvěd, Tomáš Rosický, Petr Čech, Jan Koller nebo legendární reprezentační trenér Karel Brückner - více zde.

„Když jsem s ním naposledy mluvil, tak zase žertoval, že to je po olympiádě a světovém šampionátu ve fotbale třetí nejdůležitější akce. Proto prý přijede, že si to nemůže nechat ujít. To je celý on," řekl s úsměvem Jankulovski. „Věřím, že si to večer všichni společně na Bazalech užijeme," dodal.

Jankulovski odehraje fotbalový zápas po dlouhých osmnácti měsících. „Od posledního zranění jsem nehrál. Začal jsem kvůli benefici trénovat až před měsícem, ale doufám, že to zvládnu," zakončil.

Více se dočtete už dnes v sobotní příloze JANKULOVSKÉHO DENÍK


Vstupenky budou v prodeji i dnes na Bazalech
I když se dá očekávat, že bude vyprodáno, poslední lístky si můžete koupit i dnes na Bazalech. „Vstupenky se budou prodávat od 16 hodin ve dvou pokladnách stadionu ještě před utkáním. A to pod hodinami i nahoře na ochozech. Lidé se nemusejí bát, že by šli na Bazaly zbytečně," řekl manažer akce Michal Otava s tím, aby lidé přišli na stadion včas. 

V prodeji trika a šály s motivem Jankulovského Organizátoři benefice nechali vyhotovit pro dnešní akci i speciální limitovanou edici upomínkových předmětů s motivem Marka Jankulovského. V prodeji tak bude triko a pamětní šála k poslednímu utkání vítěze Ligy mistrů z roku 2007. „Otevřeny budou celkem tři stánky na hlavní tribuně, za kotlem a za nekrytým ochozem," uvedl Otava.