V exkluzivním a nevídaně otevřeném rozhovoru pro Moravskoslezský deník poskytl svůj pohled na věc a vyjádřil velké obavy o další budoucnost klubu.

„Takhle se prostě fotbal nedělá! Baník je dnes v takovém stavu, že zbyl jen název. Nic dalšího v klubu už není. A to je pro nás všechny bývalé hráče, co v klubu byli od dětství a něco v něm prožili, strašně deprimující. To myslím naprosto vážně. Mám velké obavy, pokud se něco zásadního nezmění, že se může v budoucnu obávat toho nejhoršího," uvedl Marek Jankulovski.

Sám byl na Baníku naposledy před dvěma lety. „Když vidím, jakým stylem je klub veden, a jakým směrem se vydal, tak nemám zapotřebí tam chodit. Přijde mi to jako ztráta času," řekl vítěz Ligy mistrů s italským klubem AC Milán.

Během rozhovoru podpořil dalšího bývalého úspěšného reprezentanta a odchovance klubu Milana Baroše, který má na současné poměry v klubu podobný názor. „Když už se já, Milan Baroš nebo další bývalé hvězdy klubu ozveme v médiích, tak to neděláme proto, že proti někomu bojujeme nebo jdeme. Chceme tím říct veřejnosti a fanouškům, že i za této situace ke klubu vztah pořád máme," uvedl Marek Jankulovski.

Celý rozhovor k situaci v FC Baník Ostrava najdete v sobotním tištěném vydání Moravskoslezského deníku.