„Hlavním tématem setkání byly ze strany nového vlastníka vize rozvoje klubu. Snahou obou stran je zachránit Baník ve fotbalové lize. S tím souvisí uvolnění dotace pro fotbalový klub z letošního rozpočtu v plné výši jedenáct milionů korun, která byla do vyjasnění vlastnických vztahů a ekonomických poměrů blokovaná v rezervě komise pro vrcholový sport,“ uvedla mluvčí ostravské radnice Andrea Vojkovská.

Podle primátora Petra Kajnara má vedení Ostravy radost už z toho, že někdo místní projevil statečné srdce a investoval značné částky do klubu, který je nyní ve velmi nelehké situaci. Jako novou situaci pak Kajnar vnímá to, že noví majitelé chtějí zachovat fotbal na Bazalech.

„Dovedu si představit, že bychom se podíleli na rozvoji tohoto stadionu, ale nejprve se musí dořešit návrh zákona o rozpočtovém určení daní. Kdybychom kvůli němu přišli o miliardu korun ročně, tak by to šlo jen těžko,“ řekl Deníku Kajnar a dodal: „Bezpodmínečnou nutností pro nás teď je, aby se dokončila připravená rekonstrukce Vítkovic tak, aby se na ní mohly konat vrcholové atletické mítinky.“

Podle náměstka primátora Tomáše Petříka je zatím brzy na hodnocení, co noví majitelé Baníku přinesou. V jejich vstupu do modrobílého klubu však ani on nevidí pokus o nějakou spekulaci, ale opravdu o záchranu už jen z toho důvodu, že investovali nemalé peníze do zadluženého týmu.

„Mám dobrý pocit z toho, že se jedná o lidi, kteří jsou blízko Baníku a blízko Ostravě. To by mohl být začátek spolupráce. Snad se nám podaří přispět k tomu, aby tady Baník dál hrál svou významnou roli,“ vyjádřil se Petřík a závěrem zdůraznil: „Teď jde v prvé řadě o to udržet prvoligový fotbal v Ostravě!“

Nabídku o případném vstupu města do fotbalového klubu, která na pondělním setkání rovněž zazněla, vedení města postupně projedná.