O všem se rozhodlo o uplynulé sobotě a neděli. Nejprve jičínští uspěli až v penaltovém dramatu na půdě Frýdlantu nad Ostravicí 1:0. Kouč Vítkovic Roman West ví, že by nebylo radno divizního protivníka podcenit. „Musíme se na to dobře připravit, ale myslím si, že ten zápas musí být především o nás. My ho musíme herně zvládnout, vytvářet si šance a proměnit je,“ uvedl West a přiznal, že lákavým je postup a možnost potkat v dalším kole atraktivního soupeře. „Byly by to pro mužstvo nové a cenné zkušenosti,“ dodal.

„Přistoupíme k tomu se vším všudy, jako by šlo o první mistrák. Víme, že jsme favoritem a musíme to zvládnout,“ doplnil útočník Vladimír Mišinský.

Slezský FC Opava – FC Odra Petřkovice 2:0
Petřkovice vyšly i z druhé konfrontace s druholigistou s hlavou vzhůru

V podobné pozici, jako Vítkovice, budou v úvodním kole poháru i Petřkovice. Proti Bohumínu, který na hřišti ve Vrbici porazil Dolní Benešov 4:2, se od účastníka třetí ligy očekává postup.

„Pohár vnímáme velmi pozitivně, protože je to ostré utkání v rámci přípravy, což je super. Dáváme tomu zápasu plnou váhu, protože víme, že pokud ho zvládneme a postoupíme, tak nikde není napsáno, že nám ve druhém kole nenalosují třeba i někoho z ligy, na což by přišla spousta lidí. Takže ano, chceme jít dál,“ řekl na adresu MOL Cupu trenér Odry Roman Hulva.

„Jdeme do toho s plným respektem. Bohumín je plný elánu po postupu do divize, navíc se bude hrát v krásném areálu, takže je to zajímavý soupeř,“ dodal Hulva.

Fotbalisté Vítkovic (v modrém) porazili juniorku Baníku Ostrava.
Druholigové Vítkovice vyučily mladíky Baníku