„Pocity jsou doopravdy skvělé. Jsme všichni šťastní, že jsme naše fanoušky po takové době zase potěšili výhrou, ale také velmi dobrým výkonem. Už jsme tady tu psychickou vzpruhu moc potřebovali," uvedl čtyřiadvacetiletý Mondek, který proti Zlínu odehrál jasně nejlepší duel v baníkovském dresu. „Hrálo se mi dobře, ale pochválit je třeba celý náš mladý tým. Hlavně v prvním poločase jsme podali velice dobrý výkon," poznamenal Mondek.

Ocenil hlavně bojovnost svého celku. „Makali jsme jeden za druhého a hlavně hodně stříleli. To, že jsme dali nakonec tři góly je skvělé," uvedl Mondek, který ale nechtěl výhru zase nějak zbytečně přeceňovat. „Máme mladý celek, který takhle musí hrát každý zápas. To je náš hlavní cíl do dalších dnů a týdnů."

Další těžká zkouška čeká Baník v neděli na půdě posílené pražské Slavie. „Určitě se nám tam pojede lépe, sebevědomí je pro fotbalistu hodně důležité. Bude to pro nás zase velká výzva a zkouška. Domácí budou favorité, ale my se pokusíme překvapit a utkání jim, co nejvíce znepříjemnit. Když podáme stejný výkon jako proti Zlínu, tak se nám to může podařit."