Jednadvacetiletého fotbalového útočníka Ondřeje Šašinku si totiž stáhl z hostování Baník Ostrava, kterému mládežnický reprezentant pomohl na hřišti v Uherském Hradišti k výhře 1:0. 

Unikátní projekt města Fajne školní bistro, kdy šéfkuchař David Valíček vaří v jídelnách ostravských základních škol. Nyní vařil na ZŠ Aleše Hrdličky v Ostravě.
OBRAZEM: Školáci v Porubě měli speciální menu, vařil šéfkuchař David Valíček

„Hrálo se mi dobře. Je tady jeden z nejútulnějších stadionů v Česku, který když se zaplní, je to krása. Atmosféra byla skvělá. Když jsem zase slyšel naši baníkovskou hymnu, měl jsem husí kůži. Chyběla mi,“ přiznal Ondřej Šašinka.

Že za nimi přijelo dva tisíce příznivců obdivoval. „Fanoušci nás nabudili, nechali jsme tam všechno,“ vykládal.

ONDŘEJ ŠAŠINKA během jarní ligové premiére na hřišti Slovácka.Zdroj: Petr Kotala

Slovácko doma prohrálo teprve podruhé v sezoně. O všechny body je kromě Baníku připravily v sezoně už jen České Budějovice. Ty tam vyhrály na konci července 2:0.

„Chtěli jsme si dát pozor na prvních dvacet minut, v poločase jsme si pak řekli, že do toho šlápneme ještě víc. A přesně tak to bylo. Dali jsme krásný gól, tři body jsou ze Slovácka nesmírně cenné,“ řekl Ondřej Šašinka.

Pohřeb druhé lidské pochodně ve Vítkově, v davu je také Jan Nykl, označený šipkou.
Pamětník promluvil, doprovázel jsem Jana Zajíce na jeho upálení

Slezané zvládli duel přesto, že jim chyběli vykartovaní Fleišman, Stronati, Jánoš, Jirásek a zranění Baroš se Smolou.

„Skoro všechno to jsou klíčoví hráči ze základu, ale třeba Filip Kaloč ukázal, že i mladí kluci můžou hrát. Trenér má teď asi zamotanou hlavu,“ pousmál se Ondřej Šašinka, který byl rád za vítěznou premiéru nového kouče Luboše Kozla.

Podívejte se na fotogalerii ze zápasu Baníku se Slováckem

„Začátek jsme mu trochu ulehčili. Překvapili jsme Slovácko rozestavením, defenziva byla výborná. Když jsem kluky z obrany viděl, věřil jsem, že gól nedostaneme. Pro celý tým je tahle výhra moc důležitá. Po tom napětí se to trochu uvolní, na Jablonec se nám půjde lépe,“ dodal Ondřej Šašinka, který se už těší na pondělní domácí duel se Severočechy (18.00).

Pietní místo. Za oběti střelby ve fakultní nemocnici v Ostravě 10. prosince 2019 začali lidé před hlavním vchodem ještě ten den zapalovat svíčky.
Památník obětem střelby už nebude zadán jednomu umělci, Ostrava má zkušenosti...