Nejprve po čtvrthodině hry nasměroval do sítě centr Neumanna, pak proměnil penaltu za faul na Baranka a v závěru osamocený před hostující brankou překonal brankáře Dostála střelou mezi nohy.

„Spadlo mi to tam, za což jsem rád. Už v minulých zápasech jsem nějaké góly mohl dát, ale nedařilo se, tak aspoň, že jsem to klukům mohl splatit v tomto zápase," uvedl po utkání Václavík, který přidal i asistenci. Na jaře tak zaznamenal čtyři branky. Kromě hattricku se Zlínem se nedávno prosadil i v Třebíči (1:1). S devíti trefami se tak stal nejlepším střelcem týmu.

„Myslím, že na to málo, co jsem odehrál, je to dost," naznačil Václavík, že v některých zápasech nedostal tolik prostoru, kolik by si sám představoval. „To je ale spíše otázka na trenéra. Já jsem jeho rozhodnutí akceptoval a makal dál. A jak je vidět, tak se vyplatilo, protože jsem dal nějaké góly," připomněl.

„Já to beru tak, jak to je. Mám už nějaký věk na to, abych byl uražený, i když mě to štvalo, protože si myslím, že na základní sestavu mám. Ale trenéři se rozhodli jinak, nastupoval jsem méně, takový je fotbal. O to víc jsem rád, že se mi poslední zápas povedl, je to odměna. Ale musím pochválit i kluky, kteří mi ty branky připravili," dodal.

Svou budoucnost v Petřkovicích rozebírat nechtěl. „Sezona teprve skončila, uvidíme, co bude a kdo bude mít zájem. Ještě je brzy," řekl.

Ročník nováčka MSFL, který obsadí páté či šesté místo, ale hodnotí pozitivně. „Žádný velký rozdíl mezi námi a ostatními nebyl, nikdo nás nepřehrál. Ukázali jsme svou tvář a některé týmy překvapili. Nemáme se za co stydět, hráli jsme výborně," zakončil Václavík.