„Sami jste to mohli vidět. První poločas jsme hráli a hráli, přesto jsme prohrávali 0:2, ale začátek druhé půle byl excelentní. Rychle jsme vyrovnali na 2:2, pak jsme dokonce dali třetí gól, jenže bohužel v devadesáté minutě Teplice vyrovnaly. A to je smutné. Ale v poločase bychom asi remízu brali zase my,“ řekl třicetiletý fotbalista.

Kde podle vás byla chyba u posledního rohového kopu, z něhož Teplice vyrovnaly?

Byla to zbytečná standardní situace, ale to neznamená, že by z toho měl být gól. S tím si musíme umět poradit, jenže tentokrát jsme dostali tři góly ze tří centrovaných balonů. Je to škoda.

Z tribuny to vypadalo na hodně divoký zápas, byl takový i z vašeho pohledu?

To asi ano, ale sám už jsem něco ve fotbale zažil, takže člověk se vždy musí soustředit na hru, a ne na okolí. Jestli je, nebo není někdo zraněný, to by jej nemělo vykolejit. A že to skončilo 3:3? Kdyby to bylo naopak a my vyrovnávali, tak na stadionu po zápase do stropu skáčeme, kdežto takhle můžu znovu říct jedině škoda.

I. liga, 4. kolo, FC Baník - FK Teplice: 3 : 3, na snímku uprostřed Milan Baroš, vpravo Aleksandar Šušnjar
Baník předvedl parádní obrat, nakonec ale o výhru přišel

Také se zdálo, a to nejen kvůli zranění brankáře Vaška, že fotbal s Teplicemi hodně bolel. Bylo to tak i z pohledu hráče?

Ano, zápas byl důrazný, bylo to agresivní, ale myslím si, že férový. A ten souboj Váši zřejmě s Fillem byl toho důkazem, ale ke zranění došlo, myslím si, nezaviněně. A doufám, že Váša bude brzo v pořádku, že se o něj doktoři postarají.

Jak těžké bylo pro vás naskočit do sestavy?

Tak těžké… Odehrál jsem za Baník už pohár v Hulíně, na Slovácku jsem byl taky připravený, ale trenér se rozhodl sestavu po Slavii podržet, jenže jsme prohráli, takže se pro mě otevřela cesta do sestavy.

Po vámi zmiňovaném Slovácku trenér v sestavě udělal čtyři změny, a v poločase domácího zápasu jste přesto prohrávali 0:2. Co se vám v tu chvíli honilo v hlavách?

V kabině jsme si to nějakým způsobem vyříkali, ale zároveň se museli i uklidnit, protože pořád byl před námi ještě jeden poločas. A hned bylo vidět to, co jsme si říkali.

Co to bylo?

Že se toho může stát ještě hodně. Otočili jsme výsledek z 0:2 na 3:2, ale nakonec to stejně skončilo nerozhodně. A to je pro nás škoda.

Nebyl problém třeba i v tom, že jste byli v defenzivě hned dva noví hráči?

Těžko říct, zda v tom byl problém. Góly jsme dostali po dohrávaných situacích, které navíc Teplice zahrávají velice dobře. A na to se špatně reaguje. No, musíme se z toho poučit.

I. liga, 4. kolo, FC Baník - FK Teplice: 3 : 3, na snímku vlevo Aleksandar Šušnjar, vpravo Tomáš Mičola
Gólový Tomáš Mičola po remíze Baníku s Teplicemi: Je to celkem kruté

V Baníku jste stále jen pár dní, přesto… Co vám tým doteď ukázal?

Myslím si, že má vnitřní sílu. Dokáže se semknout. To se ukázalo už na Slovácku, kde se rychle prohrávalo 0:3, přesto jsme dokázali snížit na 2:3, ale pak nás zlomil čtvrtý gól. A teď se nám povedlo nepříznivé skóre dokonce otočit. Určitě to ale neznamená, že bychom takto chtěli hrát dál.

Momentálně asi Baníku chybí další výhra, že?

Určitě, přece jen v té tabulce to po bodech tolik neskáče, po výhrách to je úplně jiné. Navíc jsme teď chtěli vyhrát doma, abychom potěšili diváky, což se bohužel nestalo. Přesto věřím, že si domů odnesli aspoň zážitek.