Martin Sus nejdřív poslal špatnou přihrávku směrem ke gólmanovi Petru Vaškovi, ze které se zrodil první gól Slovácka, a v nastaveném čase byl u zrodu poslední akce domácích, z níž padla další branka.

Sám Martin Sus se po utkání nejdřív vrátil k prvnímu přehmatu. A bylo znát, jak ho mrzí. „Asi jsem to podcenil, co jiného k tomu můžu říct? Toho jejich hráče jsem před malou domů viděl, ale nečekal jsem, že balon tak špatně trefím. Navíc mi nepomohlo ani suché hřiště, počítal jsem s tím, že se to víc sveze. Ale jde to za mnou a celý zápas tím byl zkažený,“ řekl sedmadvacetiletý fotbalista.

Celý Baník tahle minela v úvodu „rozhodila“ Musela. „To je samozřejmé, když dostaneme v 6. minutě takový gól, je to šok. A když pak navíc dostaneme další dva, to zahýbe s každým. Ale my i tak měli ještě šanci, vždyť jsme snížili na 2:3,“ poznamenal Martin Sus.

1. FC Slovácko - Baník Ostrava
Baníkovce krotili těžkooděnci, v Hradišti zadrželi dvanáct chuligánů

Paradoxně to byl za stavu, kdy se Baník dostal domácímu Slovácku na dostřel, znovu on sám, kdo přišel na polovině hřiště o míč, a navíc za pár sekund se radovali domácí z další branky. „Měl jsem na půlce míč a byl jsem tam faulovaný. Rozhodčí to pro mě nepochopitelně otočil a byl z toho gól na 4:2. Ale jak říkám, ten zápas beru na sebe,“ líčil sice Sus s hlavou vzpřímenou, ale se smutkem v očích.

Ani za krajně nepříznivého stavu však Ostravané neměli v kabině poraženeckou náladu. „Říkali jsme si, že když jsme dali dva rychlé góly v prvním poločase, že je můžeme vstřelit i ve druhém. Pauza byla bez paniky, spíše jsme se snažili to uklidnit a znovu nahecovat. Slovácko nás ale bohužel do šancí ve druhém poločase tolik nepouštělo. A když jsme si nějaké vytvořili, tak jsme je zazdili,“ pokrčil rameny Martin Sus.

Zápas v Uherském Hradišti skončil nakonec stejným výsledkem jako generálka proti Třinci. A navíc i tenkrát Baník rychle inkasoval, což se mu ale až do soboty v předchozích zápasech nestávalo. „Musíme se naučit hrát i tehdy, když prohráváme, nejenom když se nám povede dostat se do vedení. Ale ty inkasované góly v prvních minutách, to není dobrá vizitka,“ dodal Martin Sus.

1.FC Slovácko – FC Baník Ostrava 5:2
Slovácko nasázelo Baníku pět branek