V pondělí se vedení MFK OKD dohodlo s Malurou na ukončení spolupráce. Řízením týmu byl dočasně pověřen sportovní manažer klubu Petr Mašlej a trenér karvinského dorostu Jan Pánik.

Karviná se potácí momentálně až na patnáctém místě tabulky, nevyhrála šest utkání v řadě a poslední dvě venkovní porážky měly příchuť debaklu. „Dvacet lidí vyměnit nelze, proto jsme se s panem Malurou dohodli takto. On sám cítil, že již mužstvu nemá co dát. Hledali jsme zkrátka nový impulz, jak mužstvo probudit," potvrdil prezident klubu Jan Wolf.

Jeho osobně situace mrzí, protože Pavel Malura v létě budoval nový tým a několik nových posil se snažil zabudovat do základní sestavy. Ta ale opakovaně selhávala. Hráči však na rozdíl od Malury v klubu zůstávají.

„Nemyslím, že by hráči neměli kvalitu. Je to hlavně otázka psychiky. Od zápasu na střížkovské Bohemce a nešťastné domácí porážky se Zlínem se hráči dostali do křeče, která se neustále prohlubuje. Mužstvo bych určitě nezatracoval, jen je třeba ho probrat. Hráči si musí uvědomit kde hrají, za koho hrají a jak reprezentují," řekl Deníku Wolf a dodal, že klub hlubší analýzu nepovedené půlky podzimu ještě provede.