A navíc byli kvůli probíhající rekonstrukci nuceni požádat prvního soupeře TJ Hradec nad Moravicí o výměnu pořadatelství.

Ve fotbalových Petřkovicích prožívají horké léto. „Na první pohled to vypadá, že tým z jara zůstává pohromadě, ovšem realita je taková, že momentálně nám scházejí mnozí klíčoví hráči," řekl trenér Odry Václav Štverka. „Však posuďte sami: David Levčík, který si poranil už v průběhu jara koleno, je teprve na startu přípravy, můj syn David byl na operaci tříselné kýly a s tréninkem ještě ani nezačal, střelec Honza Martinka má naštíplou kůstku někde v oblasti nártu a Lumír Kadlčík chytil jakéhosi streptokoka."

Absence tradičních útočníků Petřkovické logicky vedla k úvahám o posílení ofenzivních řad. „Chvilku to tady zkoušel Tomáš Voznica, ale ten dal nakonec přednost Vítkovicím, teď se snažíme ‚udělat' jednoho útočníka, ale zatím to není dotažené, proto bych jeho jméno zatím neuváděl," podotkl Štverka.

Zkušeného kouče tak v létě snad jen potěšil fakt, že opora zadních řad Stanislav Burian nakonec zůstal v zeleném dresu sedmého celku uplynulého ročníku páté nejvyšší soutěže. „Měl nakročeno k práci v zahraničí, ale z toho pro něj bohužel nakonec sešlo," uvedl Václav Štverka, který na rozdíl od zimní přípravy, v níž se svými svěřenci vyjel na soustředění do Rožnova pod Radhoštěm, trávil červenec výhradně v domácím prostředí.

„Prakticky celé léto trénujeme v okolí Petřkovic a kromě toho využíváme hřiště v nedaleké Lhotce. Proč tam? Důvod je jednoduchý, náš trávník prochází rozsáhlou a vlastně by se dalo říct generální rekonstrukcí, po loňském obrovském vytížení nám ho dává dohromady firma Eurogreen," vysvětluje Václav Štverka s tím, že plocha k úvodnímu domácímu zápasu nebude ještě k dispozici. „Už s předstihem jsme se proto domluvili s naším prvním soupeřem, kterým je podle losu Hradec nad Moravicí, že si vyměníme pořadatelství."

Petřkovice tak čeká více než náročný start do soutěže. Hned čtyřikrát v pěti prvních kolech budou hrát venku.

Ale ještě před blížícím se začátkem nové sezony odehrají fotbalisté Odry generálku na půdě SK Šenov, účastníka I.A třídy. „Neříkám, že už tam nastoupíme v nejsilnější možné sestavě, ale v určitých fázích zápasu se možná základní sestava na trávníku objeví," dodává Václav Štverka.

Zápas v Šenově se bude hrát v sobotu 4. srpna od 17 hodin.