Gólem začal pod Landekem obrat Odry, který ale v konečném výsledku vyšel vniveč. Středopolař Radim Baranek byl pochopitelně po domácí porážce 3:4 od Otrokovic zklamaný, přesto našel pozitiva, na nichž může nováček MSFL dál stavět.

„Výkon nebyl špatný, jen jsme dostali dva góly z autu, pak proti nám hrály teče. Podobně to bylo už ve Vyškově, není to ale smůla. Musíme tomu jít víc naproti a být důraznější," uvedl Baranek.

O zbrani Otrokovic v dlouhých autech jste před zápasem věděli?

Věděli. I o poločase, po tom, co jsme dostali první gól, jsme se na to upozorňovali, ale stejně jsme inkasovali znovu. Je to bránitelné, jen musí být větší důraz od všech. Nemůžou být na hřišti dva, co do toho jdou, a zbytek tam dělat jen kompars.

Po špatných dvaceti minutách jste se zvedli vaším gólem.

Z naší strany to bylo zakřiknuté, rozkoukávali jsme se, hosté do toho vletěli, byli rychlejší na míči, pohyblivější, důraznější… Dostali jsme gól a pak jsme začali hrát. Vyrovnali jsme se jim a nakonec byli i lepší a myslím, že zaslouženě jsme dali tři góly.

Souhlasíte s názorem, že pak vám ale možná uškodila poločasová přestávka?

Když první poločas dokončujete v laufu, pauza může jen uškodit. Náš případ to ale nebyl. Řekli jsme si co a jak, začali dobře, dát do 60. minuty gól na 4:1, bylo by asi po zápase. Třeba Davidu Puškáčovi gólman chytil dvě šance, ale těžko mu něco vytknout. Nedali jsme, místo toho jsme za to zaplatili tím, že jsme inkasovali.

Nelze si nevšimnout, že na začátku sezony dostáváte mnoho branek, nemyslíte?

Musíme si uvědomit, že tým se skládá za pochodu, takže si musíme na sebe zvyknout a to chce čas. Teď hrál v obraně jediný hráč z minulé sezony, Bury (Stanislav Burian pozn. red.), který je navíc spíše defenzivní záložník. Obrana je celá nová, takže je nutné, aby si to sedlo. Za výkon se nemusíme stydět, ale individuální chyby nás stály tři góly. Kdybychom je nevytvářeli, vyhrajeme 3:1 a hodnocení by bylo úplně opačné.

Zápas navštívilo 268 příznivců. Po pětistovce v poháru s Opavou jste asi doufali, že na třetiligovou domácí premiéru přijde více lidí, že?

Možná ano, ale bohužel nepřišli. Navíc tehdy značnou část tvořili fanoušci Opavy, kteří mají věrný fanklub.

Patříte k těm v týmu, pro které je to první zkušenost s MSFL. Jaké z těch dvou zápasů máte pocity?

Je to jízda, mnohem větší jízda. Nic víc k tomu nemůžu říct. Všechno je rychlejší, uděláte dva doteky a hned vás napadají. Není na nic čas, je to úplně jiné než divize. Nutno říct, že třeba Otrokovice asi budou patřit k lepším ve třetí lize. A my se jim vyrovnali, takže to není tak špatné, jak to nyní vypadá.

V sobotu jedete do Hulína, kde byste už ale potřebovali bodovat.

Celou přípravu i teď trénujeme kvalitně, tréninky mají úroveň, ale musíme pracovat dál a věřit, že to přijde. Máme spoustu nových mladých kluků, které výkony musí povzbudit. Navíc jde jen o fotbal. Uvědomme si, že každý zápas se hraje od 0:0, takže ven teď pojedeme s tím, že můžeme uspět.

Hledání ideální obrany pokračujeV minulých sezonách se obrana Odry vyznačovala stabilním složením, z čehož vyplývaly i dobré výkony a výsledky celého týmu. Nyní však nováček MSFL řeší problém.

Ideální podoba defenzivní čtyřky se hledá, což posledně doma s Otrokovicemi „odskákal" kapitán Zdeněk Staněk. „Ve Vyškově se mu nedařilo a i z tréninku se zdá, že Standa Burian a Dominik Špavelko jsou jako stopeři v lepší formě. Teď musíme opět hledat," řekl po čtyřech inkasovaných gólech kouč Filip Smékal.

„Ano, dostáváme mnoho branek. Hodně se míchá sestavou, navíc je zde plno nových hráčů, všechno si to musí sednout, přičemž času je málo," uvědomuje si obránce či záložník Stanislav Burian. „Ve hře jsme dobří, ale přijde standardka, borec hodí aut a je konec. Nejsme v daných prostorech a nepodstupujeme souboje. Je to strašná škoda," pokrčil rameny Smékal, který ví, že ke zlepšení povede jen tvrdá práce.

„Teď se ukáže charakter týmu, jestli po dvou porážkách jsme schopni se odpíchnout. V Hulíně potřebujeme bodovat, abychom se chytli, uklidnili a nedostali pod tlak," zakončil trenér Filip Smékal.