Hosté nakročili k zisku tří bodů už v první půlhodině, kdy se prosadili do sítě brankáře Odry Filipa Chvěji Lubomír Machynek a Zdeněk Fládr, na které pak po přestávce navázali Langer se Zapletalem.

"V posledních utkáních se nám opakuje podobný scénář. Posadíme soupeře na koně nedůrazem ve vlastním obranném pásmu, druhý gól inkasujeme po teči, jdeme do útlumu a tentokrát jsme nebyli nebezpeční ani směrem dopředu, protože jsme nadějné situace zazdili nevhodně zvoleným řešením už v předfinálních prostorech," prohlásil zklamaně kouč Petřkovic Roman Hulva, který se opět musel obejít bez Leoše Švancera a kapitána Zdenka Staňka.

"Nezbývá tak, než soupeři pogratulovat, protože vyhrál zaslouženě," dodal Hulva, trenér třináctého celku třetí nejvyšší soutěže.

Věří však, že poctivou prací se Odra dostane do pater, kde byla zvyklá. "Je to o práci v každém týdnu, aby se jednotlivci dokázali připravit a po devadesát zápasových minut nechali na hřišti to nejlepší. To pak dá dohromady týmový výkon, který buď na body stačí nebo ne," řekl Roman Hulva.

"Z těch pěti porážek byl ve dvou utkáních soupeř lepší, v případě duelů ve Valašském Meziříčí a Velkém Meziříčí jsme měli minimálně na bod, ale rozhodovalo se i v zákulisí. A do toho tam je i utkání s Hodonínem, v němž jsme nastřelili tyčku a břevno. To jsou reálné čtyři body a situace by tak vážná nebyla," vypočítal Hulva, jehož mužstvo nyní čeká souboj s Otrokovicemi, které jsou na tom podobně.

"Body však nejsou, teď máme týden, abychom se dali dohromady. Další zápas opět začíná za stavu 0:0 a v Otrokovicích půjde o šest bodů," uvědomuje si jeden z trenérů Petřkovic.

FC Odra Petřkovice – 1. SK Prostějov 0:4 (0:2)
Branky: 13. Machynek, 27. Fládr, 63. Langer, 86. Zapletal. Rozhodčí: Běhal – Kondler, Kontoršikov. ŽK: Chvěja, Špavelko (oba Petřkovice). Diváci: 168.
Petřkovice: Chvěja – Polášek, Špavelko, Moskál, Sporysz – Neumann, Holiš (83. Žyla), Leibl (75. Latocha), Hrdlička – Baranek – Lokša. Trenéři: Špička a Hulva.

Dohrávka ostravského městského přeboru mezi fotbalisty Hlubiny B (v modrém) a Slovanem Ostrava.
OBRAZEM: Ostravský Slovan otočil bitvu na Hlubině a dál stíhá Hošťálkovice
Valašské Meziříčí - Petřkovice
Petřkovice na body nedosáhly ani na hřišti lídra