Odra, která před týdnem neodehrála kvůli špatnému počasí i terénu duel ve Valašském Meziříčí (odloženo na 13. září), se dostala do vedení po půlhodině hry zásluhou trefy Marka Neumanna. Tři body putující do Ostravy pak potvrdil pět minut před koncem Strakoš.

Petřkovice se tak mohou pyšnit dosavadním ziskem šesti bodů. "Stále je to úvod sezony, vezeme ale důležité body z venku, které nám dají trochu klidu na další práci," hodnotil výsledek jeden z koučů Roman Hulva.

"Ve hře se nám objevují ale i věci, které můžeme řešit lépe. Věřím, že s odehranými koly posuneme herní projev dál. Nicméně hráči utkání na HFK odpracovali a zaslouženě jsme vyhráli," dodal Hulva.

V dalším kole hostí Odra nováčka s Hodonína, na jehož lavičce sedí trenér mistrovského Baníku z roku 2004 František Komňacký.

HFK Olomouc - FC Odra Petřkovice 0:2 (0:1)
Branky: 29. Neumann, 85. Strakoš. Rozhodčí: Mayer - Sedláček, Lenfeld. ŽK: Seibert, Chlopek, Plesník - Leibl, Špavelko. Diváci: 191.
Petřkovice: Godula – Polášek, Špavelko, Leibl (81. Holiš), Švancer - Neumann, Staněk, Moskál, Hrdlička (51. Strakoš) - Baranek – Lokša (86. Latocha). Trenéři: Špička a Hulva.