A to hlavně proto, že řadě hráčů (Vraštil, Hrubý, Lásik, Červenka, Dostál) končí hostování a v Baníku pokračovat nechtějí. „Někde jsem teďka četl, že by mělo přijít pět fotbalistů. Já si myslím, že jich musí být minimálně osm," uvedl Petržela, který na jaře kromě trenéra plnil také roli sportovního ředitele.

Ale podle jeho sobotních slov to nebylo úplně ideální řešení. „Já mohu s potenciálními posilami mluvit, zjišťovat si o nich informace, což jsem taky dělal. Potom musí ale někdo tyhle věci dotáhnout do konce, což se zatím neděje. My se zatím o posilách často bavíme, ale nejednáme. Zlom by měl nastat v pondělí," prohlásil Petržela.

Potvrdil, že v týmu jistě skončí Hrubý, Vraštil nebo Lásik, o které by podle všeho hodně stál. „Vraštil studuje vysokou školu a chce hrát ligu. Situace ohledně Hrubého je stejná od začátku jara," pokrčil rameny Petržela, který vcelku překvapivě oznámil, že nepočítá ani s kapitánem Holzerem.

„Snahu o jeho udržení máme, děláme pro jeho udržení maximum, ale hodně do toho mluví agenti. Já tomu moc nerozumím, protože když jsem hrál fotbal já, tak jsem se rozhodl a tak to bylo. Když přece odejít nechci, tak nejdu," poznamenal Petržela, kterého současný stav trochu i děsí. Je totiž pravděpodobné, že v létě bude skládat zcela nový tým.

„Já potřebuju minimálně tři nebo čtyři rychlé hráče na strany hřiště. Ti jsou pro fotbal klíčoví," uvedl Petržela, který neprožil dobrý týden. „Byl jsem nemocný a náš výkon v prvním poločase utkání s Bohemians mě dorazil. To nebylo moje mužstvo. Do zápasu jsme vstoupili chladně, i když jsme hráče upozorňovali, že když necháme soupeře na balonu, tak nás bude vodit. Neměli jsme odražené balony a mohli jsme dostat klidně pět gólů," řekl Petržela, který proti poslednímu utkání v Plzni musel udělat zase docela dost změn v sestavě.

„Lásik se na posledním tréninku zranil. Museli jsme udělat změny, abychom některé hráče už odselektovali. Bylo to i na přání vedení klubu," přiznal Petržela, který tak dal šanci třeba obránci Lukovi Lučičovi. Ten stejně jako další krajní obránce Josef Celba vydržel na hřišti jen poločas.

„Museli jsme se v kabině na sebe o přestávce rozzlobit, protože takto se fotbal hrát nedá. Po změnách k tomu kluci přistoupili úplně jinak, začali hrát fotbal, kombinovat a zjistili, že to jde. Věřil jsem, že z toho tlaku zápas ještě otočíme, ale bohužel nemáme útočníky. Když se podívám za sebe na lavičku, tak tam vidím šest beků. Střídal bych už za stavu nula jedna, ale nemám kým. Nemám nikoho na střed, ani do útoku to je strašné," dodal Petržela.