Polanečtí vstoupili do utkání lépe, dravěji a vrcholem byla krásná trefa Jakuba Ševčíka ze sedmnácté minuty, kterou překvapil brankáře Mušce. Ten do poločasu inkasoval ještě dvakrát, když jej při samostatném úniku překonal Gajďok a chvíli před pauzou i Miko.

Po obrátce pak přidali domácí ještě dvě branky. "Já myslím, že nemá smysl dnešní zápas hodnotit. Jen se ukázalo, co nás provází od začátku soutěže, to znamená zranění," uvedl starobělský trenér Radim Kovář.

"Zápas podtrhnul jen to, jak poslední měsíc fungujeme, nebo spíše nefungujeme, protože na tréninky chodí jen šest lidí, ostatní mají nejrůznější výmluvy a takhle mě to upřímně moc nebaví," dodal zklamaně Kovář.

Radim Kučera.
Trenér Kučera: Situace Baníku není beznadějná

Na domácí straně pochopitelně vládla euforie. Nejen z vítězství, ale také ze zisku 25 bodů, takže se zdá, že v polance budou mít po pár letech klidné jaro. "Vrátili jsme jim porážku z prvního kola, kdy to pro ně byla oslava, a my zápas nezvládli. Dnes jsme chtěli vyhrát, protože jsme věděli, že mají své problémy a jsme rádi, že se to povedlo," řekl brankář a předseda klubu Radovan Řehulka.

FK SK Polanka - FK Stará Bělá 5:0 (3:0)
Branky: 17. Ševčík, 24. Gajďok, 44. Miko, 69. a 72. Mašlanka. Rozhodčí: Vojkovský – Potiorek, Opěla. ŽK: Miko – Petrovský. Diváci: 100.
Polanka: Řehulka (80. Kuča) – Šindler (62. Kulig), Bartoš Roman, Andrýsek, Uher (62. Drulák) – Koutný, Skřehot, Miko, Ševčík (80. Kaluža) – Mašlanka, Gajďok (75. Uhlík). Trenér: Repka.
Stará Bělá: Mušec – Kresta (75. Kačer), Nenička, Mika, Pytlík – Dziža, Petrík (89. Popelář), Malík (80. Šterban), Charvát – Kožík, Petrovský (66. Líbař). Trenér: Kovář.

FC Odra Petřkovice - Uherský Brod
Petřkovice zakončily první polovinu sezony výhrou nad Uherským Brodem