Do poslední pětiny HET ligy vstupují Páníkovi svěřenci z patnácté příčky, stále ještě ze sestupového pásma. Ale poslední zápasy dávají Ostravanům naději na zvrat. „Teď potřebujme, aby mužstvo šlo pořád nahoru a bylo psychicky čisté,“ uvedl Bohumil Páník, trenér FC Baník Ostrava. „Jednotlivé zápasy jsou v hlavách hráčů za dva. Tlak je obrovský a kluci si taky potřebují v hlavách odpočinout. Mužstvo si ale situaci plně uvědomuje a drží při sobě,“ doplnil.

JEDEME DÁL. Útočník Baníku Ostrava Tomáš Poznar věří, že větší nasazení a bojovnost mohou tým vyvést ze dna tabulky. „A od toho se pak můžeme odpíchnout k fotbalovosti,“ řekl.
Poznar z Baníku: Doufám, že teď ještě pár týmů přeskočíme

Baníku v posledních zápasech začala fungovat obrana. Defenzivní složka je natolik účinná, že už tři zápasy po sobě nedovolila soupeřům skórovat. A těch 310 minut bez inkasovaného gólu je znát hlavně na sebevědomí týmu i jednotlivců.

„Obrana se ale pořád sehrává. Třeba takový Procházka přišel, když dlouho předtím nehrál, ale v každém utkání ukazuje, že je lepší a lepší. Šindelář je pro změnu organizátor, řekl bych takový krizový manažer defenzivy,“ zaměřil se Páník na střední obránce. „A krajní beci dostávají víc prostoru i díky tomu, že vzadu zůstává Hlinka, který dokáže spoustu míčů vychytat. Tím pádem Pazdera s Fleišmanem vykrývají krajní prostory a můžou se pak dostat až do finále, k zakončení,“ pokračoval.

Zkušeného kouče ale v poslední době těší i přístup hráčů k přípravě na náročná ligová utkání. „Kluci tomu teď dávají všechno. Individuálně se připravují, chodí na tréninky dřív, což je obrovsky důležité, aby hráč to nedělal jen z donucení, ale aby byl přesvědčený, že to je tak dobře,“ dodal Bohumil Páník.

Jakub Hubálek, obránce florbalových Vítkovic.
Hubálek: Obrovsky se těším na fanoušky. Konečně to nebudou jen diváci
Zápas 24. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava vs. Bohemians Praha 1905.
Fleišman po další výhře Baníku: Jen tak dál pokračovat
Zápas 24. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava vs. Bohemians Praha 1905, 14. dubna 2018 v Ostravě. Milan Baroš a Hůlka Lukáš.
Baník zvládl další test, porazil Bohemku a zmizel z posledního místa