Pouze v malé obci u Rožnova pod Radhoštěm s necelou tisícovkou obyvatel totiž může bez nervů vyjít na ulici a chovat se jako normální smrtelník, aniž by měl obavy, že bude mít bulvární reportéry za zády.

„Na Vigantice nedám dopustit. Je to moje rodná víska, kde jsem vyrůstal a strašně rád se tam vracím. A to nejen kvůli rodině, ale také známým," vyznal se Milan Baroš.

„Hlavně v létě, když mám dovolenou, tam zažiju více srandy než běžně za celý rok. Já mám rád takovou tu vesnickou pohodu, když zajdeme s kamarády, se kterými jsem vyrůstal, na pivo, opeče se prase a třeba se jen tak sedí u ohně a vykládá," popisuje ideálně strávený večer Baroš.

Je rád, že po návratu do Baníku bude ve Viganticích častěji.

„Mám tam mamku, taťku, babičku a dědu. Za poslední roky jsem si jich moc neužil. Tak za nimi určitě budu jezdit častěji," plánuje Baroš, za kterým už v pondělí do Ostravy přijede manželka s oběma syny. „Už mám pronajatý byt, takže budeme zase všichni spolu. Moc se na to těším."

Rád by oběma synům i manželce ukázal konečně i Beskydy, které se za poslední roky, co úpěšně hrál v zahraničí, změnily k nepoznání.

„Jsem na to hrdý, že celý region takhle vzkvétá. Ve Velkých Karlovicích jsou krásné nové hotely. Hodně se změnila i Čeladná, kde je golfové hřiště. A hodně nových a moc pěkných baráků jsem si ostatně všiml i ve Viganticích. Stala se z ní fakt hodně pěkná vesnička."