Populární tipovací soutěž čtenářů Deníku s názvem TIP liga znovu startuje! Dnes, v pondělí, úterý i ve středu naleznete v tištěném vydání svého Deníku soutěžní kupon pro první kolo hry, v níž se tipují výsledky zápasů krajských a okresních fotbalových soutěží. V každém kole budou oceněni tři nejlepší. Vítěz získá celoroční permanentní vstupenku na domácí zápasy ligového Baníku Ostrava, druhý v pořadí dostane poukaz na nákup zboží v hodnotě 500 korun v obchodě D-Sport a třetí pak karton piv.

Celkový vítěz vyhraje v listopadu sud piva z Plzně. Pojďme si připomenout, co TIP liga čtenářů Deníku je a jak se hraje.

1. V ČEM JE PODSTATA HRY?

Soutěžící od srpna do listopadu tipují každý týden výsledky deseti vybraných víkendových fotbalových utkání, které redakce vypíše na tiket pro příslušné kolo a otiskne ho ve vašem Deníku. Tipuje se výsledek po 90 minutách hry: 1 výhra domácích, 0 remíza nebo 2 výhra hostů. Tikety s dvojtipy 10 nebo 02 budou brány jako chybné a nebudou započítány.

2. JAK SE DO HRY ZAPOJIT?

Vyplňte a vystřihněte z vašeho Deníku hrací kupon, který v novinách najdete vždy od pondělí do středy. Tipy pak doručte do pátečních 12 hodin do redakce Deníku v Moravské Ostravě v Mlýnské ulici 10 nebo na další vybraná sběrná místa (viz box) do čtvrteční půlnoci. Hráči mohou soutěžit i na internetu na adrese www.denik.cz/tipliga. Poprvé ale musíte vždy použít kupon z novin, abychom Vás mohli do soutěže zaregistrovat a přidělit vám startovní číslo. Podruhé se můžete do soutěže zapojit už i na webu (uzávěrka v pátek v 16 hodin). V případě potíží se prosím ozvěte na e-mailovou adresu david.hekele@denik.cz či telefonní číslo 724 589 319. Pokud chcete posílat kupony poštou, snažte se je odeslat nejpozději ve středu daného týdne, aby do redakce Moravskoslezského deníku dorazily včas. Pořadí po každém kole najdete v úterním Deníku.

3. JAK SE BUDOU TIKETY HODNOTIT?

Za každý správně natipovaný zápas připisujeme dva body, za špatně natipované utkání naopak ubíráme bod. Za celý tiket tak můžete získat až dvacet bodů, ale také minus deset, pokud neuhodnete ani jeden zápas. Odečítání bodů zajišťuje, že se do hry můžete zapojit i v jejím průběhu a stále máte šanci na celkové vítězství a hlavní výhru. Pokud se některý z vybraných zápasů nesehraje, nedohraje či odehraje před víkendem, nedostanou za něj hráči žádný bod. A pozor! Deník současně přichází s novinkou: dva bonusové body získá každý hráč, který spolu s tipy odevzdá i speciální číselný kód otištěný v Deníku. Kód mohou vložit do tiketu i hráči na webu.

4. CO ROZHODUJE O VÍTĚZI PŘI ROVNOSTI BODŮ V JEDNOTLIVÝCH KOLECH?

Jako první rozhodující faktor je Supertrefa, v níž hráči tipují celkový součet branek, které padnou v deseti vybraných utkáních v každém kole. Pokud budou mít dva nebo více tipujících shodný počet bodů a ani jeden přesně netrefí Supertrefu, rozhodne bližší tip skutečnému počtu vstřelených branek (pokud Supertrefa bude 20, první čtenář tipne 19 a druhý 22, získá cenu první tipující). Pokud by se dva nebo více tipujících přiblížili Supertrefě stejným rozdílem, rozhodne los.

5. CO ROZHODNE PŘI ROVNOSTI BODŮ O CELKOVÉM VÍTĚZI?

Během soutěže to v celkovém pořadí bude vyšší počet bodů získaných v posledním kole. Pokud se sejde více tipujících se stejným počtem bodů v konečném pořadí, bude rozhodovat součet tipů Supertrefy ve všech kolech. Pokud by žádný ze soutěžících netrefil správný počet vstřelených branek ve všech vybraných utkáních TIP ligy, určí se pořadí dle toho, kdo byl tomuto počtu nejblíže. Pokud by se daní soutěžící přiblížili skutečnému počtu gólů stejným rozdílem, rozhoduje los.

6. O CO SE HRAJE?

Celkový vítěz vyhraje v listopadu sud piva z Plzně. Zajímavé ceny však čekají i na vítěze jednotlivých kol. Více informací čtěte nadále ve svém Deníku a na www.denik.cz/fortunatipliga.

Ceny pro vítěze kola:1. Permanentní vstupenka na Baník Ostrava v sezoně 2017/2018
2. Poukaz do obchodu se sportovními potřebami D-Sport v hodnotě 500 korun
3. Karton piv (24 plechovek Radegastu)
Ceny pro celkové vítěze:Jednotlivci: sud piva
Týmy: 78 plechovek piva Gambrinus

Hrajte Tip ligu i na internetu

Ostrava – Jako tradičně, od druhého kola Tip ligy čtenářů Deníku, bude k sázení možné využít i internet. Na adrese https://www.denik.cz/tipliga/ budou po rozbalení nabídky a vybrání Moravskoslezského deníku připraveny k tipování zápasy 2. kola (do páteční 16. hodiny). Stačí pouze vyplnit příslušné kolonky vlastními tipy, včetně Supertrefy, a pod tiketem doplnit údaje login (vlastní startovní číslo, které bude k nalezení vždy v úterý v tištěném vydání Deníku) a heslo (čtyřmístný číselný kód, třeba 3869, který tipující v prvním kole zanesli do papírových tiketů).

Pokud se vám nepodaří tiket odeslat do databáze a nad vašimi tipy se objeví hláška „Chyba: identifikační číslo a heslo nesouhlasí! Pravděpodobně je chybně vyplněné heslo. Zadejte ho, prosím, znovu!“, ozvěte se na e-mail david.hekele@denik.cz nebo telefon 724 589 319. Do předmětu napište „TIP LIGA NEFUNGUJE“ a do zprávy startovní číslo, heslo a tipy, které vám budou do 2. kola ručně vloženy.

VYHRAJTE PERMANENTKU, PIVO ČI POUKAZ

Pro vítěze kola je Vítěz získá celoroční permanentní vstupenku na domácí zápasy ligového Baníku Ostrava, druhý v pořadí dostane poukaz na nákup zboží v hodnotě 500 korun v obchodě D-Sport a třetí pak karton piv. Vlastní hra je jednoduchá: tipnete si výsledky deseti uvedených utkání hraných o následujícím víkendu, vyplníte hrací kupon a zašlete poštou nebo doručíte osobně do redakce či do některé z pěti dalších sběrných míst. Nebo hrajte na internetu. Pokud jste novým hráčem, do kolonky „startovní číslo“ vepište písmeno N.

Redakce vám přidělí startovní číslo, které vás bude provázet až do posledního kola soutěže. Přidělené číslo najdete ve výsledkové listině daného kola Tip ligy, která bude otištěna vždy v úterním vydání Moravskoslezského deníku. Ve výsledkové listině se tak snadno najdete.

Za každý správný tip dostanete dva body, za chybný či nevyplněný tip pak o jeden bod přijdete. V sázce je tedy pro každého nejvíce dvacet bodů v jednom kole. Nově jsme zavedli bonusové dva body, které získáte v tištěném vydání Deníku za uvedení šestimístného číselného kódu. Díky tomu nemusíte ztrácet naději na celkové vítězství, i když jste se některého z kol nezúčastnili. Zapojit se můžete kdykoli. Pokud dojde u soutěžících k bodové shodě, rozhodne o jejich pořadí Supertrefa, což je váš přesný tip na počet vstřelených gólů v daném kole.

Novinka! Soutěž týmů

Od tohoto podzimu zavádíme rovněž prvotní verzi týmové soutěže!

O co v ní půjde? Jistě spousta z vás, vážení čtenáři, hraje TIP ligu spolu se svými kamarády či známými, nebo rovnou s rodinnými příslušníky.

Teď budete mít možnost hrát nejen za sebe, ale také šanci vytvořit společný tým. Do jednoho týmu se vejdou čtyři hráči s tím, že platí, že hráč nemůže figurovat současně ve více týmech. Každý hráč může být maximálně v jednom!

Pro první kolo vám ještě vytvoříme výjimku, abyste na týmovou soutěž dostatečně zareagovali a pokud se mezi sebou domluvíte a vytvoříte nový tým se startem ve druhém kole, výsledky za 1. kolo vám dopočteme zpětně.

Jelikož jde o vůbec první pokus otevřít týmovou soutěž, prosíme všechny čtenáře o shovívavost s výskytem případných komplikací. Pevně věříme, že k žádným nedojde.

Účelem týmové soutěže je, abyste se pobavili a měli další šanci, jak vyhrát nějakou zajímavou cenu. Tou bude v tomto případě 78 plechovek piva Gambrinus. Cílem redakce zase je v první řadě zjistit, jak velký zájem o týmovou soutěž vůbec budete mít. Podle toho si vše vyhodnotíme.

Sběrná místa - zde odevzdávejte své kuponyFortuna, Hlavní třída 567/75, Ostrava-Poruba
Redakce DENÍKU (Moravská Ostrava, Mlýnská 10)
Restaurace KOTVA (Zábřeh, Výškovická 110)
Pivnice ŠKOLKA (Hrabůvka, Tlapákova 7)
Pivnice INTACTO (Poruba, Sokolovská 1333/45)
POZOR! Od podzimní části bylo zrušeno sběrné místo sázkové kanceláře Fortuna v Ostravě-Vítkovicích (Ruská 99/44)

1.FC Slovácko – FC Baník Ostrava 5:2
Slovácko nasázelo Baníku pět branek