Vyšetřování tragické smrti potvrdila Deníku policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Policie přijala oznámení o úmrtí mladého muže v Písku ve středu brzy ráno.

"Na místo dorazila policejní hlídka a kriminalisté, kteří si případ převzali. Nyní pracují se dvěma verzemi, a to s pádem a otravou zplodinami z ohřívače, takzvané karmy. Pravděpodobně šlo o nešťastnou souhru náhod, ale nyní čekáme na oficiální výsledky soudní pitvy. Cizí zavinění smrti bylo na místě vyloučeno," uvedla k smutnému případu Kamila Čuřínová Ingrišová.

Cenu fair play dostal fotbalista Hředlí Bethel Amauwah (vlevo). Na slavnostním galavečeru se mohl vyfotit s fotbalovou legendou Antonínem Panenkou.
Gólem mohl rozhodnout, Amauwah ale přiznal hru rukou. Získal cenu fair play

David, jehož místo na zeleném pažitu bylo mezi třemi tyčemi, své první soutěžní fotbalové krůčky udělal v Městském sportovním areálu v Písku, kde působil od podzimu 2006. S krátkou přestávkou, kterou vyplnil hostováním v nedalekém klubu TJ Hradiště, hrál v barvách FC Písek až do roku 2014.

V juniorském týmu Plzně

Následně své umění nadějný brankář rozvíjel na západě Čech, kde byl součástí organizace FC Viktoria Plzeň. Dres juniorského celku několikanásobného ligového šampióna a účastníka Ligy mistrů oblékal do roku 2016.

Posila brněnské Zbrojovky Pavel Dreksa.
Dreksa s příchodem do Zbrojovky váhal. Aby v klidu mohl na nedělní oběd

Cesta Davida Přibyla se poté přes krátký návrat do Písku pomalu začala ubírat směrem k dospělému fotbalu. Strážil bránu Vodňan, v krajském přeboru bojoval za čimelické SIKO a poslední fotbalový půlrok strávil v Oseku.

„Připojujeme se se smutnou vzpomínkou. Čest jeho památce,“ zní z Čimelic. Vzpomínají také v Oseku, kde se měl mladý brankář zapojit do přípravy na jarní část sezony: „Odešel jsi brzy, příliš brzy, ale v našich srdcích budeš navždy, Příbo! Dovolte nám tímto kondolovat rodině a připojit se tak k hlubokému zármutku, který i my nyní prožíváme.“

Na fotbalový kolotoč už David Přibyl po zimní přestávce nenaskočí, nejen ve fotbalových srdcích ale zůstane.

Tragédie na silnici Tragická smrt mladého fotbalisty zasáhla jih Čech také v červnu 2019. Tehdy při autonehodě na silnici z Chocholaté Lhoty do Strunkovic nad Blanicí zemřel dvacetiletý Rostislav Kadlec – talentovaný sportovec, synovec fotbalového kanonýra Luboše Pecky.