To ostatně potvrdil i během rozhovoru po prvním přípravném zápase v Orlové, kde jeho svěřenci v sobotu vysoko vyhráli 9:0.

„Já věřím, že to nebude žádný problém. Bolf i Neves patří k nejlepším stoperům v lize. Třeba Renda Bolf má velké zkušenosti a všichni jste mohli vidět, jak skvěle odehrál dva poslední ligové zápasy na Slavii a v Brně. Navíc máme připravenou variantu, kterou budeme řešit v pondělí,“ nastínil Marko.

Ostravský klub má vyhlédnuté náhrady, ale v této chvíli je předčasné mluvit o tom, že se na Bazalech v nejbližších dnech objeví nová posila.

Baník údajně láká do svých služeb mimo jiné i pětadvacetiletého stopera Jozefa Adámika, kterého právě Marko zná ze svého působení v Banské Bystrici. Podle všeho by mělo ale k transferu dojít až v létě.

Kromě zkušené dvojice (Bolf-Neves) by totiž na jaře měl dostávat šanci také mladík Frydrych. Ostravský trenér byl v Orlové spokojený nejen s výkonem svého týmu, ale také s atmosférou. Vždyť první přípravný zápas sledovala tisícovka fanoušků. „O tom fotbal přece je. Fanoušci mají žít s klubem a hráči zase s fanoušky. Tahle vysoká návštěva je pro nás zase skvělým impulzem a povzbuzením do další práce v zimní přípravě,“ řekl Marko, který dal v prvním utkání šanci všem hráčům širšího kádru.

I proto si třeba klasický útočník Adam Varadi vyzkoušel post pravého beka. „Adam má charakteristiku, že by na tomto postu mohl alternovat, pokud by to teda bylo třeba,“ dodal Marko. Další přípravné utkání sehraje Baník v pátek v Luhačovicích, kde se střetne s Karvinou.

Slavia Orlová – Baník Ostrava 0:9 (0:4)

Branky: 6. a 33. Frejlach, 48. a 60. Fantiš, 64. a 79. Zeher, 7. Greguš, 43. Varadi, 90. Šenkeřík. Rozhodčí: Čecháček. Diváci: 1000.

Sestava Baníku – I. poločas: Buček – Varadi, Bolf, Neves, Šmejkal – Vašenda, Greguš – Lukeš, Wojnar, Frejlach – Kraut. II. poločas: Daněk – Řezník, Marek, Frydrych, Tomašák – Vaněk, Hušbauer – Pilík, Šenkeřík, Fantiš – Zeher. Trenér: Marko.