Dvaadvacetiletý bývalý mládežnický reprezentant se vrátil na Bazaly po půlročním působení v Teplicích, za které na podzim odehrál osm ligových zápasů.

„Přicházím s jasným cílem pomoci Baníku postoupit zpátky do první ligy," prohlásil Hrubý, který podepsal v Ostravě dlouhodobý kontrakt a měl by v příštích letech patřit k pilířům týmu.

Působení ve druhé lize bere spíše jako nutné zlo a moc o něm podle všeho ani nepřemýšlel.

„Nikdy jsem tuto soutěž nehrál, ale informací mám dost. Na podzim jsem se na Baník díval několikrát v televizi. Rozhodně ji nepodcením, protože mi je jasné, že to nebudeme mít jednoduché," uvedl Hrubý, který odmítl polemizovat nad tím, s kým by se Baník měl prát na jaře o dvě postupová místa.

„Musíme se dívat hlavně sami na sebe, dále už to je jedno. Bude to určitě o přístupu a proměňování šancí. Bylo to vidět i v generálce s Hlučínem, která nám moc nevyšla. Těch zahozených šancí bylo doopravdy hodně. Sám jsem tam nějaké tutovky neproměnil. Baník měl s koncovkou problém už na podzim, tak se na to musíme ještě více zaměřit," zdůraznil Hrubý.

Klíčový i podle něj bude start do jarní části soutěže, kdy Baník už v sobotu hostí Ústí nad Labem a pak jede do Frýdku-Místku a Opavy. „Vždycky je nepříjemné, když se začátek nepodaří. My ale myslíme pozitivně. Musíme se pořádně připravit, abychom hned první duel doma s Ústím zvládli. To je pro nás teď klíčové."

Do Baníku se vrátil po půl roce a za největší změnu považuje kvalitu kádru. „Současný celek je v každém případě zkušenější. Je tady hodně hráčů, kteří už mají něco za sebou, což je dobře. Mladí kluci se o ně můžou opřít. Takhle to je ideální. Navíc je v kádru i konkurence, všechny posty jsou zdvojené," řekl Hrubý s tím, že největší předností týmu by mohly být rychlé protiútoky.

„Hodně spoléháme i na podporu našich fanoušků, na které se osobně hodně těším. Můžeme si to pokazit jenom sami. Bude záležet na přístupu každého hráče. Pokud ten bude stoprocentní, tak jaro zvládneme a postoupíme."