Baník Ostrava totiž nyní hraje třikrát doma, kdy na Městském stadioně ve Vítkovicích postupně změří síly s Varnsdorfem (6. května), Vítkovicemi (10. května) a Sokolovem (13. května). „Náš cíl je jasný: udržet pětibodový náskok před Opavou, na nic jiného nemyslíme. Nyní jsou naše myšlenky upřeny jen k sobotnímu duelu s Varnsdorfem, na který se osobně hodně těším," usmál se čtyřiadvacetiletý útočník Baníku Alexandr Jakubov.

Důvod je každému zasvěcenému fanouškovi slezského klubu jasný, vždyť urostlý útočník nasázel na podzim v týmu ze severu Čech deset branek. „Byla to vydařená štace. Všechny kluky dobře znám, je to pro mě prestižní duel. Během týdne došlo i k hecování," usmál se Jakubov.

Zítra ale půjde sentiment rozhodně stranou. „Taky jsem už v kabině Baníku vypsal za výhru nějaké speciální prémie. Věřím, že v týdnu budu muset koupit občerstvení. Je to duel, který musíme za každou cenu zvládnout," zdůraznil.

Dobře ví, že jeho tým nečeká zase snadný duel. „Ve druhé lize to ale tak chodí. Prostě nesmíte nic podcenit. Varnsdorf bude určitě hodně namotivovány. Mají bojovné mužstvo s hodně technickými hráči. Na druhé straně doma se nám daří a věřím, že nás zase skvělí fanoušci dotlačí k výhře," dodal Jakubov.