Útočník Klimkovic se totiž v předchozích dnech probudil z umělého spánku, do kterého upadl po tom, co před jedenácti dny zkolaboval na tréninku. „Máme pro vás dobrou zprávu, Honza se probral, srdíčko funguje, dokonce s námi mluvil a celkově reaguje velmi dobře,“ napsal na sociální sítě otec Marek Švábík starší s tím, že vyhráno však ještě není.

„Stále je ve vážném stavu, ale vše jde velmi dobrou cestou. Všem, co se podílejí na tom, že tu s námi Honza stále je, děkujeme, stejně tak i dalším lidem za podporu,“ dodal Marek Švábík starší.

Fotbalista Klimkovic Jan Švábík (ve žlutém).
Fotbalista Klimkovic Švábík zkolaboval na tréninku

Informaci o výrazně se lepšícím stavu potvrdil Deníku také jeho kamarád a klimkovický trenér Jan Woznica. "Neměl jsem s ním možnost ještě mluvit, každopádně jeho zdravotní stav se dramaticky lepší, a když jsem si psal s jeho bratrem, tak by v nejbližší době měl být přesunut na normální pokoj. Potom za ním budeme moci normálně chodit," uvedl Woznica.

Účastník I.B třídy tak musí boje v sedmé nejvyšší soutěži zvládat bez jedné z klíčových osobností. "V šatně jsme si k tomu řekli, že je to smutné, snažíme se na to nemyslet, ale život jde dál. Samozřejmě nejen na hřišti Honza chybí a je to teď složitější, ale uvidíme, jak to půjde dál," dodal Jan Woznica.

NADĚJE PRO TOKIO. Ke žhavým kandidátům na místo v české výpravě pro LOH 2020 bude patřit také nástupkyně Kristíny Gavnholt na badmintonovém trůnu Tereza Švábíková.
Klimkovická badmintonistka Švábíková devátá na ME