Oba mančafty toho svým příznivcům dost dluží. Asi se nečekalo, že tým z pražské Letné se bude jen zpovzdáli dívat na soupeře usilující o postup do Ligy mistrů, popřípadě do její kvalifikace, a už vůbec snad nikdo po zimních nákupech nepředpokládal, že bude Baník i pět kol před koncem soutěže jedním z hlavních kandidátů na „padáka“ z HET ligy o fotbalové patro níž.

„Všichni dobře víme, že Ostrava hraje teď o všechno, ale asi nemá smysl mluvit o čemkoliv jiném, než že tam pojedeme pro tři body,“ vzkázal prostřednictvím klubového webu Václav Kadlec, útočník čtvrtého týmu prvoligové tabulky, který je však momentálně jen těsně před místy znamenajícími neúčast v příštím ročníku některého z evropských pohárů.

Skoro deset tisíc fanoušků sledovalo porážku Baníku v Olomouci.
Komplikace! Baník na Hané nebodoval a zůstává v sestupových vodách

Na to ale v Ostravě nikdo nehledí, každý, kdo má v srdci Baník, stále věří, že tým dokáže i v zápase proti papírovému favoritovi ukrojit něco z bodové ztráty. Zvlášť když se to nepodařilo v sobotu v Olomouci. „Prohráli jsme s týmem, který bojuje o poháry. Kvalita a kombinační schopnost tam byly cítit. Byl to nejhernější soupeř, se kterým jsme doposud na jaře hráli,“ vrátil se Bohumil Páník, trenér Ostravanů, na okamžik k sobotě.

Vzápětí ale přiložil pod kotel. „Jedeme dále. Musíme zvednout hlavy. Dneska jsme prohráli zápas, ale válku rozhodně ne,“ řekl Páník už v sobotu v Olomouci rozhodným hlasem.

I hráči momentálně předposledního celku HET ligy nadále věří, že záchrana je v jejich silách. „Ani porážka v Olomouci na tom nic nezměnila. Musíme jít zápas od zápasu s cílem získat v nich co nejvíc bodů a pak se uvidí,“ zopakoval Robert Hrubý, záložník Baníku, už možná desetkrát vyřčenou pravdu. „Když budeme hrát zodpovědně, nebojím se toho, že bychom ještě neměli dostat šanci,“ dodal.

MFK Vítkovice vs. Frýdek-Místek, 27. října 2017 v Ostravě.
Vyšel jim druhý poločas. Vítkovice porazily České Budějovice
Lukáš Mrocek.
Rodák z Bohumína vybojoval v USA 2. místo v soutěži o nejlepšího bojovníka