Patrizio Stronati působil v Baníku v letech 2013 a 2014. Debutoval v dubnu 2013 v utkání v Mladé Boleslavi a celkově si v baníkovském dresu připsal na konto 24 zápasů, v nichž vstřelil 1 gól. Po angažmá v rakouské Austrii Vídeň doplněném o hostování v Mladé Boleslavi je tedy zpět.

„Vždycky jsem myslel na to, že bych se do Baníku rád vrátil. Možná se vracím trochu dřív, ale to nevadí. Naopak, těším se,“ uvedl pro klubový web 190 centimetrů vysoký obránce.

Fotbalisté Baníku zahájili letní přípravu, pondělí 18. června 2018 v Ostravě.
OBRAZEM: Baník zahájil letní přípravu

Povedený úlovek, který by měl v kádru slezského celku působit minimálně do roku 2022, si pochvaluje také vedení klubu. „Dáváme tím nejen Patriziovi najevo, že s ním opravdu počítáme a že se z naší strany nejedná jen o nějaké krátkodobé řešení. Právě naopak. Proto jsme rádi, že jsme se takto dohodli a budeme se moci na Patriziovy kvality spoléhat i v budoucnu,“ řekl sportovní ředitel Marek Jankulovski.

Zároveň v minulých dnech klub opustil slovenský záložník Marek Hlinka, který odmítl prodloužení smlouvy a zamířil do gruzínského Dinama Kutaisi.

AGENT VÁCLAV SVĚRKOŠ se svým prvním klientem – exbaníkovským obráncem Patriziem Stronatim. Foto: www.fkmb.cz
První transfer agenta Svěrkoše? Stronati v Mladé Boleslavi!
Patrizio Stronati
Stronati se vrátil do Austrie Vídeň