„Turnaj byl do poslední chvíle kvůli covid opatřeních ve velké nejistotě, hlavně co se týká zahraničních účastníku. Nakonec se vše povedlo a děti se po dlouhé době mohli utkat na hřišti se soupeři,“ řekl hlavní organizátor akce Andreas Drastík.

Na malé fotbalisty čekal maratón 140 utkání. První den proběhly boje ve skupinách. Každé družstvo odehrálo devět utkání po patnácti minutách. Druhý den přišly na řadu skupinové boje o umístění. V těch každý hrál pět utkání po dvaceti minutách. Až poslední kolo turnaje rozhodlo o konečném vítězi. Tím se stal slovenský Trenčín.

Na akci se objevila řada zajímavých hostů, například legendární fotbalista Antonín Panenka, bývalý trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik, sportovní ředitel SFC Opava Jaroslav Kolínek, senátor Herbert Pavera, primátor města Opavy Tomáš Navrátil, krajský zastupitel Radek Kaňa.

FANYNKA Carolina Aguila Diazová s manželem Antonínem Látalem a rodinou na archivním snímku při utkání Baníku Ostrava s pražskou Slavií ve Vítkovicích z roku 2017.
Zvuk Baníku zní i v Chile. „Fandění? Jak u nás. Od srdce,“ říká Carolina

Turnaj se uskutečnil pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislava Folwarczného a starostky Kravař Moniky Brzeskové. Součástí akce byla i malá autogramiáda útočníka SFC Opava Denise Kramáře.

„Jsem velice rád, že se akce obešla bez vážnějšího zranění. Děti se s celým turnajovým průběhem vypořádaly na jedničku,“ pochvaloval si Drastík.  V průběhu celého turnaje bylo nachystáno ovoce, pitný režim a jídlo. Tradičně byly prodávány sportovní knihy od Petra Čermáka a souběžně probíhala sportovní aukce dresů.

„Výtěžek z tohoto prodeje putuje do Slezské nemocnice v Opavě na dětské oddělení a pro domov pro seniory v Kravařích. Částka se vyšplhala na 38 tisíc korun,“ podotkl Andreas Drastík a dodal: „Vzhledem k nutným opatření a nejistotě bych tento ročník zhodnotil jako velmi vydařený. Počasí vyšlo parádně a děti si tak mohly užít celý turnaj.

Fotbalisté Baníku Ostrava B porazili na Bazalech v utkání 2. kola MSFL Frýdek-Místek 2:0. Na snímku uprostřed útočník Tomáš Zajíc.
Zajíc po roce na odchodu z Baníku. Kam útočník (zřejmě) zamíří?

Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci, rozhodčím, zapisovatelům, personálu Buly arény, trenérům, rodičům, ambasadorům, hostům a hlavně všem sponzorům - partnerům, kteří se na této akci podíleli. Přejeme si ať nám zachovají přízeň i v dalších ročnících,“ zakončil Andreas Drastík.

Ocenění jednotlivců: Nejlepší brankář turnaje: Jáchym Žák (Sigma Olomouc). Cena Antonína Panenky: Martyna Dembowska (Sleza Wroclaw). Nejlepší hráč turnaje: Lengyel Ágostow (FC Lurko). Nejlepší střelec turnaje: Benjamin Benca (AS Trenčín).

Konečné pořadí: 1. AS Trenčín, 2. FC Baník Ostrava, 3. Sleza Wroclaw, 4. FC Lurko, 5. Sigma Olomouc, 6. MFK Kravaře, 7. ŠK Slovan Bratislava, 8. FC Hlučín, 9. SFC Opava, 10. MŠK Skalica, 11. Fastav Zlín, 12. Sigma Olomouc II., 13. Liptovský Mikuláš, 14. Valašské Meziříčí, 15. Krnov, 16. Slavkov, 17. Vratimov, 18. KS Unia Raciborz, 19. MFK Vítkovic, 20. Slavia Opava.