Ostravsko a s ním i jeho věrní baníkovští fanoušci se pomalu chystají na nedělní souboj s Plzní, který začíná v 17.30 hodin. „Plzeň předvádí dlouhodobě nejlepší fotbal v Česku. Má ve svém středu řadu reprezentantů, umí kombinovat. Zahrát si proti ní bude pro nás svátek," přiznává levý obránce Baníku Petr Mach, který se brankou podílel na pondělním důležitém vítězství svého celku v Budějovicích.

A právě první výhra v nové sezoně všem fanouškům slezského klubu pořádně zvedla náladu.

Po dvou sezonách samých debaklů a porážek si i hráči užívají současné postavení v tabulce. Baník je po třech kolech devátý a má v tabulce pravdy dokonce plusový bod.

„Sezona je teprve na začátku, ale čtyři body jsou slušný základ. Ale mohlo to být i lepší, v Jablonci jsme přišli o body v samém závěru a také Slavia nám srovnala v konci. Teď se nám to konečně povedlo udržet, jsme rádi, že jsme dobře rozehraný zápas dotáhli ke třem bodům, a snad to bude tak pokračovat i dále," přeje si obránce Benjamin Vomáčka. Kabina Baníku už žije nedělním zápasem a hráči se předhánějí v tipech, kolik fanoušků dorazí.

„Doufám, že jich přijde dvanáct tisíc. Když jsou Bazaly takhle zaplněné, hraje se fantasticky," zasnil se Vomáčka.

A své o tom vědí i jeho spoluhráči, kteří si v závěru minulé sezony hlavně díky podpoře svých příznivců zachovali prvoligovou příslušnost. Ale jenom o atmosféře zápas s Plzní nebude.

„Plzeň má nejsilnější tým u nás, ale my si před ní nesmíme sednout na zadek. Jsem přesvědčený, že ji naším nepříjemným a běhavým fotbalem, který v nové sezoně produkujeme, potrápíme. Loni jsme nebyli zase tak daleko od remízy. Společně s fanoušky to můžeme zvládnout," dodal přesvědčivě Vomáčka.