Nejsou to ani dva týdny, co prohráli klíčový zápas o první místo ve Starém Městě a zdálo se, že sen o krajském přeboru se fotbalistům Vratimova vzdálil v nedohlednu.

Jenže přišlo další kolo, a zatímco celek z okraje Ostravy vyhrál těžkou bitvu s dalším aspirantem na postup, Hlubinou, 1:0, Staroměstští schytali čtyřbrankový příděl na hřišti zachraňující se Libhoště.

Myslíte si, že zakončí fotbalisté Vratimova své snažení postupem do krajského kola? Hlasovat můžete v anketě pod článkem.

„Osobně jsem na utkání nebyl, ale vím, že kluci se tam jeli v hojném počtu podívat a po zápase mi volali. Byli hodně nadšení a musím říct, že i já. Teď nám všechno hraje zase do karet a je to jen na nás," přiznal s úsměvem trenér Jiří Hořínek.

Situace v čele tabulky I.A třídy, skupiny B je tak kolo před koncem jasná. 1. Vratimov 48, 2. Staré Město 47, 3. Brušperk 46… Lídrovi tak stačí vyhrát a nemusí se ohlížet na ostatní. Ovšem, stejně jako Staré Město, je čeká cesta do Libhoště.

Ilustrační foto
O obsazení MSFL a divizí se bude jednat v týdnu

„Určitě mě ten výsledek trochu překvapil, nicméně za tu dobu, co trénuju, tak vím, že hrát proti zachraňujícímu se je horší než hrát se soupeřem z vrchu tabulky. Vždycky to tak bylo a bude," uvědomuje si Hořínek.

Osud konkurenta v boji o postup je tak pro Vratimovské velkým mementem. I proto tým s sebou nepoveze žádné šampaňské.

„Já si myslím, že by se to vozit nemělo. Pamatuju si zápas o titul v roce 1985 mezi Bohemians a Trnavou. Bohemka tam jela s bazény šampaňského, a nakonec mistry nebyli. Navíc si myslím, že to se dá koupit v případě úspěchu cestou zpátky v jakémkoli marketu," usmál se Hořínek.

Doufá, že právě ve Starém Městě si tým vybral svou nejslabší chvilku a v neděli náročný úkol zvládne.

„Kluci ukázali, že jsou silní, protože se rychle vzpamatovali z porážky a další zápas vyhráli. Proto věřím, že do utkání půjdou natěšení a odhodlaní udělat poslední krok. Když budeme hrát jako s Hlubinou, měli bychom vyhrát," věří svým svěřencům kouč.

Martin Václavík.
Nemáme se za co stydět, hráli jsme výborně, hodnotí sezonu Petřkovic Václavík

V případě úspěchu by tak skvělé jaro Vratimova dostalo zlatou tečku. Vždyť po podzimu byl tým okolo zkušeného záložníka Davida Valenčina až šestý s propastnou ztrátou jedenácti bodů na Staré Město. A do toho prohrál i první jarní kolo ve Veřovicích.

Z dalších jedenácti duelů však padl jen jednou a vydoloval v nich 28 bodů. „Tuhle partu dáváme s kolegou Vladanem Pražákem dohromady pomalu postupným doplňováním už asi tři a půl roku. Myslím, že výsledky naší práce se už začínají projevovat, a z toho máme upřímnou radost. Fotbal chce svůj čas a první signály jsme dostali v zimě proti soupeřům, jako je Havířov nebo Bohumín. Kluci si začali věřit a teď jsme blízko postupu," vysvětluje Jiří Hořínek.

„Po postupu jsme před pár týdny netoužili a nebyl to cíl. Jaro nám ale vyšlo, a když už jsme došli tak daleko a vysoko, chceme to dotáhnout do konce," slíbil na závěr Jiří Hořínek.

Radim Kučera.
OFICIÁLNĚ: Novým trenérem Baníku je Radim Kučera

JARO FOTBALISTŮ VRATIMOVA
16. kolo: Veřovice - Vratimov 2:0
17. kolo: Vratimov - Sedliště 2:1 (Trmal 2)
18. kolo: Dobratice - Vratimov 0:3 (Trmal 2, Pešek)
19. kolo: Vratimov - Bystřice 5:1 (Trmal 2, Pařenica 2, Tříska)
20. kolo: Albrechtice - Vratimov 0:3 (Svěnčík 2, Pařenica)
21. kolo: Vratimov - Stonava 3:1 (Osvěčík, Pařenica, Svěnčík)
22. kolo: Petřvald n. M. - Vratimov 1:2 (Osvěčík, Pařenica)
23. kolo: Vratimov - Brušperk 1:1 (Brezula)
24. kolo: Dobrá - Vratimov 1:2 (Pařenica, Pešek)
25. kolo: Vratimov - D. Datyně 3:2 (Svěnčík, Pařenica, Škorik)
26. kolo: Staré Město - Vratimov 2:1 (Svěnčík)
15. kolo: Vratimov - Hlubina 1:0 (Svěnčík)
14. kolo: Libhošť - Vratimov (neděle 18. června)

Milan Baroš je jedním z nejslavnějších odchovanců Baníku.
NÁVRAT KRÁLE: Baník jedná s Barošem