V úterním podvečeru nestačili svěřenci trenéra Jaroslav Mlčocha na ofenzivně laděnou Vřesinu, účastníka I.B třídy, skupiny B, která druhý tým krajského přeboru porazila 2:1.

„K výsledku musím jen poznamenat, že Vřesina byla téměř po celý zápas aktivnější a kromě dvou branek ještě navíc zahodila pokutový kop," vzkázal Deníku přímo z Vřesiny Josef Vincenci, jeden z tamních funkcionářů.

Nadšeně bojující Vřesina šla do vedení nad kombinovanou sestavou Heřmanic, v níž však nechyběli třeba střelec Martin Šebek, jeho útočný parťák Ondřej Strojek či dirigent zadních řad Vítězslav Mooc, po třinácti minutách, kdy Hloušek vybídl ke skórování Jakuba Bogdana. „Kuba to trefil krásně o tyč, ale o pět minut později se naši kluci dopustili v obraně chyby a nechali Šebka vyrovnat," komentoval dění na trávníku Josef Vincenci prostřednictvím webu fotbal.vresina­.info, který ve vřesinském sportovním areálu viděl ještě neproměněný pokutový kop, ale i rozhodující branku, díky níž jde momentálně šestý tým sedmé nejvyšší soutěže v poháru dál. „Vřesina měla i po změně stran navrch, jenže několik šancí včetně Hlouškovy penalty neproměnila. Náš střelec ale v 64. minutě napravil, to co o pět minut dříve pokazil – na šestnáctce vybojoval míč a z otočky ho poslal k tyči. Heřmanice se sice snažily o vyrovnání, ale Vřesina se nedala," dodal Josef Vincenci.

Vřesinská pouť fotbalovým pohárem bude pokračovat až na jaře, ale zatím nemají na západě Ostravy jasno v tom, kdo se jim v městském finále postaví do cesty. Měl by to být vítěz zápasu Hlubina – Krásné Pole.

Fotbalový pohár MěFS Ostrava 2012/2013

Čtvrtfinále:

Hlubina – Hošťálkovice 4:1, Krásné Pole – Hrabůvka 5:4.

Semifinále:

Vřesina – Heřmanice 2:1 (Bogdan, Hloušek – Šebek), Hlubina – Krásné Pole ?:?

Finále:

Vřesina – Hlubina/Krásné Pole ?:?