Čtyři minuty scházely fotbalistům Vřesiny a Dolní Lhoty, aby toto derby nenabídlo jedinou branku, byť šancí bylo na obou stranách mnoho. V 86. minutě si však na rohový kop Antonína Hruzíka naskočil střídající Jaroslav Výšek a rozhodl o vítězství domácích 1:0.

"Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání, bohužel jsme neproměnili vlastní šance a pár minut před koncem neuhlídali standardní situaci a inkasovali jsme. Je to škoda," posteskl si hostující trenér Tomáš Dolba.

Fotbal. Ilustrační snímek.
Vítkovickou konzervu otevřel a zavřel Hašek

Kouč Vřesiny Petr Dombrovský byl spokojený, ale věděl, že tohle bylo vydřené vítězství. "Byl to boj od první do poslední minuty. Někdy proti soupeři, ale většinou sami se sebou. Musím ale smeknout před našim brankářem, který nás několikrát podržel a hlavně díky němu jsme vyhráli," řekl Dombrovský, jehož mužstvo se tak minimálně do středy, kdy jsou v plánu dohrávky dříve neodehraných zápasů Ostrava-Jih - Kozmice a Václavovice - Hrabová, ujalo vedení v tabulce.

FC Vřesina - TJ Sokol Dolní Lhota 1:0 (0:0)
Branka: 86. Výšek. Rozhodčí: Kyselý - Takáč, Tobola. ŽK: T. Hruzík, Hloušek, Wilk - Chadziandoniu. Diváci: 400.
Vřesina: Köhler - P. Hruzík (46. Výšek), Lívar, Majkut, Kadlíček - Wilk (88. Lazový), A. Hruzík, T. Hruzík, Seget (46. Janita) - Hloušek (90. Harabiš), Novák. Trenér: Dombrovský.
Dolní Lhota: Pražák - Souček, Kozelský, Stošek, Dedek - Jan Bedry (83. Zeman), Křižák, Zezulka, Jakub Bedry (69. Orlík) - Slíž, Chadziandoniu. Trenér: Dolba.

Více se dočtete v úterním tištěném vydání Moravskoslezského deníku…

Uničov - Petřkovice
Petřkovice vyšly na půdě lídra naprázdno