Utkání nenabídlo divákům žádnou atraktivní podívanou, šlo spíš o boj o každý metr. Zpočátku měli víc ze hry hosté, kteří se však do žádné vyložené šance neprobili, stejně tak se však později v prvním poločase vedlo i Baníku,

Skóre se změnilo až po pauze, když se po parádním centru Granečného trefil počtvrté v sezoně tvůrce ostravské hry Robert Hrubý. A stejný hráč mohl o chvíli později gólmana Buchtu překonat i podruhé, ovšem po sóle, do něhož jej vyslal znovu velmi aktivní Baroš. Ostravský středopolař gólovou pojistku přidat nedokázal.

V tu chvíli bylo Ostravanů plné hřiště, ale Olomouc se po chvíli otřepala a také začala zle dotírat na branku, kterou hájil pozorný Petr Vašek. Zkušený gólman se dvacet minut před koncem zaskvěl proti tutovce Chorého, jenže nakonec se mu druhou sezonní nulu uhájit nepodařilo, po obrovském závaru kapituloval po dorážce střídajícího Moulise.

V závěru se ještě Olomouc dožadovala pokutového kopu, ovšem nastřelenou Šindelářovu ruku nechal sudí Zelinka bez povšimnutí. Co však hlavní rozhodčí nepřehlédl, byl druhý ostřejší zákrok hostujícího Davida Housky, po kterém záložník Sigmy odcházel předčasně do sprchy.

To už ale nic nezměnilo na faktu, že souboj Baníku s Olomoucí vítěze nepoznal.

FC Baník Ostrava – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:0)
Branky: 54. Hrubý – 74. Moulis. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Hájek. ŽK: Hrubý, O. Šašinka, Hlinka, Pazdera, Baroš – Jemelka, Houska, Vepřek, Buchta. ČK: 90.+2 Houska (Olomouc). Diváci: 5617.
Baník: Vašek – Pazdera, Pokorný, Šindelář, Granečný – Sus, Hrubý, Hlinka, de Azevedo (79. Mičola) – O. Šašinka (79. Poznar), Baroš. Trenér: Kučera.
Olomouc: Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek – Zahradníček (89. Hála), Houska, Texl (55. Chorý), Kalvach, Falta (67. Moulis) – Plšek. Trenér: Jílek.

Ohlasy trenérů po utkání:
Radim Kučera (Baník Ostrava): „První poločas byl více než fotbal jen boj mezi šestnáctkami. Druhý poločas jsme naopak rozehráli dobře a chvíli po vstřeleném gólu jsme měli šanci jít do dvoubrankového vedení, což by nás asi ještě víc uklidnilo. Jenže i tak mužstvo pracovalo dobře a věřil jsem, že můžeme vyhrát. A když gólman Vašek chytil Chorému tutovku, myslel jsem, že už to k těm třem bodům uhrajeme, ale pak nastala situace, kdy jsme inkasovali.“

Václav Jílek (Sigma Olomouc): „Celkově to utkání moc fotbalové krásy nenabídlo. Čekali jsme, že Baník bude hrát agresivně, ale bylo to v patřičných mezích. Co nebylo dobře, byl pohled na to, jak se s tím mí hráči těžko vyrovnávali. Do utkání jsme přitom vstoupili slušně a prvních patnáct minut jsme kombinovali podle našich představ, ovšem šance tam žádná nebyla. Pak Baník přebral otěže zápasu, ale také si nevypracoval žádnou šanci. Vedoucí branka domácích nás zase probudila a nakopla a posledních dvacet minut pak bylo v naší režii. Vnitřně jsem si dokonce myslel, že to můžeme otočit, ale konečná remíza je asi zasloužená.“

POJĎME NA NĚ! Obránce fotbalového Baníku Ostrava Martin Šindelář věří, že to, co na Sigmu platilo loni ve II. lize, bude stačit i zítra o soutěžní patro výš.
Obránce Baníku Šindelář: Jaký je recept na Sigmu? Totální nasazení a důraz