Adventní kalendář stihnete ještě udělat z perníčků. Tyhle jsou totiž hned měkké Za jídlem včera 09:30 Věděli jste, že se kdysi do perníku přidával pepř? Proto se jim původně říkalo peprníky. Později byl recept upraven a přestože byly perníky znamením…
Za jídlem 29.11.2023 Jak na skvělé medvědí pracny? Jsou jednoduché, začít péct byste ale měli už nyní Medvědí pracny jsou vánočním cukrovím, které má hned dvě výhody. Tou první je samozřejmě skvělá…
Za jídlem 28.11.2023 Jak na voňavé vanilkové rohlíčky? Nepokazte výsledek špatným skladováním Mezi to nejoblíbenější vánoční cukroví bezesporu patří vanilkové rohlíčky. Podívejte se na…
Za jídlem 22.11.2023 Jak jednoduše na zázvorky: staročeské cukroví, které obsahuje zdravý zázvor O málokterém vánočním cukroví se dá říct, že obsahuje léčivé ingredience. Staročeské zázvorky ale…
Za jídlem 18.11.2023 Když je vánočka už nuda. Pro letošní Vánoce je čas natrénovat vrkoč Vrkoč. Je to sice česká tradice, ale podobné obřadní pečivo pekli a pečou i jiné národy z Evropy.…
Za jídlem 11.11.2023 Žena z Pardubicka zhubla 27 kilo, zkuste její populární tortilla frgál Recept na zdravý nízkokalorický frgál z tortilly se stal velkým hitem u lidí, kteří chtějí…
Za jídlem 9.11.2023 Lahodné svatomartinské rohlíčky, které zvládne každý: rychlé těsto ze 3 surovin Svatomartinské rohlíčky nebo také Martinské rohlíčky patří k lahodným pochoutkám, které se pečou…
Za jídlem 8.11.2023 Husa jednoduše a skvostně. Ohromte na svatého Martina receptem i znalostmi Blíží se svátek svatého Martina a s ním i oblíbená specialita všech milovníků dobrého jídla –…
Za jídlem 5.11.2023 4 Domácí bujon ze zbytků, který musíte zkusit. Snadný, levný a lepší než kupovaný Jestliže jste zvyklí používat při vaření vývaru bujonovou kostku, jistě vás bude zajímat, že si…
Za jídlem 30.10.2023 Pečení s řídkým tvarohem je pěkná otrava. Zkuste pár tipů, jak náplň zahustit Tvaroh je neodmyslitelnou součástí české kuchyně, a to zejména pro ty, kteří mají rádi sladké.…
Za jídlem 26.10.2023 5 Co se zbytky v kuchyni? Do pomazánek s nimi. Zkuste tyto skvělé tipy a recepty Desítky kilogramů jídla vyhodí průměrný Čech rok co rok do popelnice. Průzkum brněnské Mendelovy…
Za jídlem 22.10.2023 4 Nejlepší recept pro podzimní dny? Zapečená kapusta s mletým masem a kaší Receptů na přípravu rychlé večeře není nikdy dost. Tento pokrm s růžičkovou kapustou a mletým…
Za jídlem 19.10.2023 8 Rekord pokořen. Carolina Reaper přišla o pozici nejpálivější chilli papričky Novou nejpálivější chilli papričkou na světě je Pepper X, oznámili zástupci Guinnessovy knihy…
Za jídlem 13.10.2023 11 Jak správně naložit zelí? Bude lepší než kupované a zvýší vám imunitu i libido Říjen a listopad bývaly kdysi měsíce, kdy vrcholily přípravy na zimu. Mezi důležité činnosti…
Za jídlem 30.9.2023 KVÍZ: Pitahaya či salak. V tomto exotickém ovoci by se mohli vyznat už i Češi Mango či avokádo už v nabídce našich obchodů najdeme běžně. Víte ale, jak vypadá dračí ovoce,…
Za jídlem 28.9.2023 Jak doma udělat chutnou a zdravou jablečnou přesnídávku? Jde to rychle a levně Když se řekne jablečná přesnídávka, hodně lidí si představí malé skleničky z obchodu obsahující…
Za jídlem 22.9.2023 10 Fenomén, který jinde neznají. Pečenou makrelu na klacku si na Hané vychutnávají Makrela na klacku je fenomén z Hané, který moderní gastronomické trendy nevytlačily do ústraní.…
Za jídlem 9.9.2023 5 Jak na švestková povidla v troubě: Jsou výborná, připálení se nemusíte bát Máte rádi švestková povidla, ale nechcete marnit čas zdlouhavou přípravou? Máme pro vás tip.…
Za jídlem 27.8.2023 5 Jak na vaření s houbami? Důležitých je několik pravidel Říká se, že nejlepší věci jsou zadarmo. U hub to rozhodně platí. Jsou zdravé, chutné,…
Za jídlem 24.8.2023 12 Jak na dort pro dobrou náladu: Jeho barvy i chuť vás naplní optimismem Duhový dort hezky vypadá a skvěle chutná. I když jeho obarvení několika barvami si vyžádá trochu…
Za jídlem 19.8.2023 12 Dort, který všem vyvolá úsměv na tváři, zvládne s tímto receptem připravit každý Upečte si dort s názvem Čokoládová bodlinka. Nemyslete si, že jej ocení jenom děti. Dort s…
Za jídlem 17.8.2023 Pochoutka pro modré pusy: borůvkové knedlíky lákají mlsouny na mnoho variant Sezona borůvek se vyznačuje modrými pusami sběračů a hlavně spoustou borůvkových dobrot. V našich…
Za jídlem 16.8.2023 12 Nejlepší recept na Operní dort: luxusní dezert, který není těžké doma připravit Operní dort - jeho jednoduchá, ale luxusní chuť se báječně hodí nejen k pěknému divadelnímu…
Za jídlem 14.8.2023 5 Léto ještě nekončí. Zkuste 3 top recepty na nejlepší domácí zmrzlinu Ačkoliv obchody nabízejí nejrůznější druhy zmrzliny, nejlepší mražené potěšení si připravíte sami…
Za jídlem 9.8.2023 4 Přinesli jste si z lesa plný košík? Máme pro vás skvělé houbové recepty Z lesní pokrývky už pomalu vykukují první hřiby, bedly, babky, lišky i klouzky. Opodál se…
Za jídlem 9.8.2023 15 S čím se snoubí houby? Jejich chuť zvýrazní smetana, nebo víno Když máte svá místa a víte, kdy se na ně vypravit, můžete si houbami krásně zpestřit jídelníček.…
Za jídlem 9.8.2023 Dietní hit? Jak na cuketové lasagne, které překypují masovou chutí a sýrem Srpen je měsícem cuket. Znáte smažené cukety, pečené cukety, plněné cukety, cuketové placičky,…
Za jídlem 8.8.2023 10 Za jakým jídlem se vyplatí jet do Polska? Toto jsou nejproslulejší dobroty Polská kuchyně je známá tím, že velmi sytá a vydatná. Je ovlivněna mnoha jinými národy a…
Za jídlem 7.8.2023 5 Milujete cuketové placičky? Tyhle jsou křupavé a neztloustnete po nich Pokud patříte mezi milovníky bramboráků a placiček všeho druhu, jistě vás nadchne tento recept z…
Za jídlem 1.8.2023 5 Plný košík hříbků? Tak pozor na ně, není hřib jako hřib. Podívejte se Houba, kam se podíváš. I ten největší neumětel v lese často zakopává o hřiby, kozáky anebo často…
Za jídlem 26.7.2023 7 Co s velkým množstvím rajčat? Osvědčené a snadné tipy s lahodným výsledkem Co dělat, když je skvělá úroda rajčat? Podívejte se na nejlepší recepty, jak rajčata konzervovat…
Za jídlem 8.7.2023 Chutě Chorvatska objevují gurmeti. Maurer doporučil chobotnici Gastronomie Chorvatska, to zdaleka není jen čevapčiči nebo mořské plody. Deník přináší tipy na…
Za jídlem 7.7.2023 Deset rybích delikates Chorvatska: Ochutnejte to nejlepší z místní kuchyně Návštěva chorvatského pobřeží přímo vybízí k poznávání pokladů moře a místní kuchyně – čerstvých…
Za jídlem 27.6.2023 4 Sladké, a přesto zdravé. Zkuste moučníky se zeleninou, nyní jsou v kurzu Při přípravě moučníků a dortů můžete použít i zeleninu. Možná budete překvapeni, jak skvěle tyto…
Za jídlem 24.6.2023 13 Pralinky slaví svůj mezinárodní den. Dopřejte si rozkoš pro chuťové pohárky Pralinky jsou luxusem, který si může dovolit každý. Milují je jak malí, tak i velcí. Existuje…
Za jídlem 23.6.2023 4 Pevná šlehačka, která nespadne? Přidejte pár ingrediencí a vydrží vám i 24 hodin I když často sáhneme z časových důvodů po šlehačce ve spreji, pravdou je, že doma vyšlehaná…
Za jídlem 6.6.2023 Starý chleba nevyhazujte. Raději si na něm pochutnejte, třeba i po staročesku Tři dny starý bochník chleba už našemu mlsnému jazýčku nepřipadá rozhodně atraktivní. Je fakt, že…
Za jídlem 4.6.2023 Řízky teď rostou na stromech. Ne každý ale umí tento dar přírody využít Někde se mu říká smažená kosmatice, jinde bezový řízek. Může se připravit ve slané i sladké…
Za jídlem 27.5.2023 5 Milujete čočku na kyselo? Zkuste také indický dhal, hravě ho zvládne každý Luštěniny jsou učiněný zázrak. Přestože pytlík čočky, cizrny či hrachu vyjde na pár korun, jsou…
Za jídlem 21.5.2023 6 Máslo, sádlo, nebo olej? V teplé kuchyni je často všechno naopak Čas od času se vynoří nějaká nová dieta či výživový postup, který kompletně zakazuje určitou…
Za jídlem 19.5.2023 13 Jak na dokonalý čaj? Vroucí voda není potřeba, pohoda na jeho vypití ano Čaj může přinést velkou pohodu. Na druhou stranu příprava dokonalého čaje není lehká a je potřeba…
Za jídlem 24.4.2023 5 Rizoto zachránilo Itálii v těžkých dobách. Dnes se podává i v nóbl restauracích Když nevíme, co vařit, často sáhneme po jídlech na přípravu jednoduchých. Za jedno z nich lze…
Za jídlem 21.4.2023 6 Domácí gastrozážitek. Správným poměrem pár ingrediencí vzniknou pomazánky snů Na jaře můžeme konečně využít první jarní zeleninu a natě z vlastní zahrádky, ale i bylinky z…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 9.4.2023 Hledáte netradiční velikonoční recept? Vyzkoušejte kachní prsa se salátem Kachní prsa jsou připravená za chvíli a nabízejí perfektní plnou chuť. Připravte si k nim teplý…
Za jídlem 6.4.2023 6 Záleží i na teplotě surovin. Jak připravit mazanec, aby byl nadýchaný a vláčný Mazanec je tradiční kynutý bochánek, který se každoročně peče ve všech domácnostech. Je to velmi…
Za jídlem 5.4.2023 18 Velikonoční tradice. Oblíbeného beránka můžete upéct nasladko i naslano Patří k Velikonocům stejně jako mazanec, zajíček či kraslice. Velikonoční beránek, symbol…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 3.4.2023 Spojit brambory a mák? Těmto pečeným knedlíčkům neodoláte Máte rádi mák a přemýšlíte, co z této suroviny připravit? Chuť, ale zároveň také hlad spolehlivě…
Za jídlem 25.3.2023 5 Ideální svačinka? Rychlá vajíčková pomazánka je chutná a má mnoho variant Vajíčková pomazánka má několik set variant a každá rodina má svůj osvědčený recept. I mně maminka…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 23.3.2023 Hovězí maso s květákem? Recept s chilli omáčkou ocení nejen drsní chlapi Máme pro vás tentokrát recept na hovězí trhané maso s pečeným květákem. Troufnete si i na chilli…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 17.3.2023 Vepřová panenka: Omáčka se špenátem a paprikou dodá masu zajímavou chuť Kombinaci vepřové panenky a omáčky, v niž nechybí špenát nebo paprika, odolá málokdo. Poněkud…