Těhotnej kuchař: Slanináda se skvěle hodí do burgerů, sendvičů i toastů
31. 8. 2022
autor
externí
„Měl bych tady něco pro fajnšmekry - slaninádu nebo jestli chcete slaninový džem. A dopředu vás varuju, že na tom budete závislí,“ láká Těhotnej kuchař k vyzkoušení receptu na slaninádu. „Sežeňte si pořádnou slaninu z boku. Z nějaký lisovaný anglický to bude tak půlka muziky,“ dává k dobru radu, jak docílit co nejchutnějšího výsledku.
Hotová slanináda se hodí k burgerům, sendvičům, toastům i na mlsání jen tak.
|
Video: se svolením Těhotnej Kuchař
Co budete k vaření potřebovat?
400 gramů slaniny z boku 2 až 3 cibule dle velikosti rozmarýn tymián chilli paprička 4 stroužky česneku 50 gramů cukru 0,5 dlc bílého vinného octa 0,5 dlc balzamikového octa 1 dcl bílého vína dvě espressa lžíce třtinové melasy nebo javorového sirupu 2,5 až 3 dcl vody mletý pepř