Budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • 250 g sýru (eidam)
  • 2-3 vejce
  • 4 lžičky plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 800 g hranolek
  • tatarská omáčka
  • 2 hrsti listového salátu
  • lžíce olivového oleje
  • šťáva ze 1/4 citrónu
Karaage Rice Bowl; 4pokoje
Oběd jako z restaurace: Karaage Rice Bowl

Postup:
Sýr nastrouháme.

Do mísy dáme nastrouhaný sýr a přidáme vejce. Nejdříve jen 2.

Vidličkou promícháme. Chceme získat směs sýra a vajec, takové konzistence, aby vejce sýr spojilo, ale nebyla příliš řídká. V případě potřeby přidáme třetí vejce.

Sýrovou směs opepříme a promícháme.

Plátky masa z obou stran opepříme a osolíme.

Maso dáme na plech s pečícím papírem v dostatečné vzdálenosti od sebe.

Potřeme hořčicí.

Nakonec dáme nahoru naší sýrovou směs a rovnoměrně rozprostřeme.

Dle výzkumu jsou burgery z masa výživnější než burgery rostlinné
Výzkum: Burgery z masa jsou výživnější než ty rostlinné

Pečeme při 200 °C 15-20 minut, dokud nebude sýr do zlatova.

Salát smícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou a solí.

Hranolky usmažíme.

Podáváme s tatarskou omáčkou.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.